Yayla Yolunda Önüne Çikan Yavru Ayiyi Araciyla Kovaladi

Giresun’un Espiye ilçesinde bir sürücünün araciyla önüne çikan ayiyi kovaladigi anlar cep telefonu kamerasiyla görüntülendi. Ayi, kovalamacanin ardindan ormanlik alana kaçarak gözden kayboldu.

Yayla Yolunda Önüne Çikan Yavru Ayiyi Araciyla Kovaladi
Ilçenin Sogukpinar Beldesi’nden yaylaya giden Osman Geçal, Ericek köyü mevkiinde yavru ayi ile karsilasti.Seyir halinde olan aracin sürücüsü Geçal, önüne çikan yavru ayiyi son anda fark ederek yavasladi. Ayi, aracin önünde kosmaya baslayarak uzaklasmaya çalisti. Bir süre araciyla takip ettigi yavru ayi ormanlik alana girerek gözden kayboldu. O anlari ise cep telefonu ile görüntülendi.

Öte yandan bir baska sürücü tarafindan da Sogukpinar Beldesi’nin Kozköy mahallesine kadar inen ayi da yine cep telefonu ile görüntülendi.

Ayi popülasyonunun son yillarda artis göstererek can ve mal güvenliklerinin tehlikede oldugunu ifade eden Osman Geçal,” Daha önce kirsalda ayi kovanlarimiza zarar veren ayilar artik yerlesim yerlerine kadar inerek küçük ve büyükbas hayvanlarimizi telef etmeye basladi.

Son üç aylik süre içerisinde 25 büyükbas hayvanimiz telef oldu. Arik kendi canimizdan da endise etmeye basladik. Bu konuda yetkililerin bir çözüm bulmasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA