Vali Çiçek Açiklamasi 'ERVA Ile Birlikte Bütün Mahallelerde Spor Okullari Açacagiz'

ANDA Dernegi Kayseri Il Temsilciligi yeni binasi ve ANDA Erva Spor Kulübü’nin açilisinda konusan Vali Gökmen Çiçek; "Çocuklarimizi kurtarmak için onlari kötü aliskanliklara, uyusturucu illetine, zehir tacirlerinin ellerine düsürmemek için mücadele veriyoruz" dedi.

Vali Çiçek Açiklamasi 'ERVA Ile Birlikte Bütün Mahallelerde Spor Okullari Açacagiz'
Tavlusun mahallesinde düzenlenen açilisa Vali Gökmen Çiçek’in yani sira, Vali Yardimcisi Ömer Tekes, Melikgazi Kaymakami Bülent Karacan, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, sivil toplum kurulus temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Açilista konusan ANDA Arama Kurtarma Dernegi Kayseri Il Temsilcisi Sevket Dogan, kendilerini yeri tahsis eden Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu’na tesekkürlerini ileterek; "Dernegimiz 2016 yilinda topluma faydali olabilmek için kurulmus bir dernek. Iki alanda faaliyet gösteriyoruz. Biri insani yardim, arama kurtarma seklindeydi. Digeri ise Anda ErVa Spor Kulübü. Allah izin verirse burada sampiyonlar çikarmayi istiyoruz. Ilerleyen süreçte spor dallarimizi büyütecegiz. Bu yönde çalismalarimiz devam ediyor" dedi.

Vali Yardimcisi Ömer Tekes ise, Erva projesinde bu yil 16 ilçede 40 bin ögrenciyle yola devam ettiklerini kaydederek; "Valimiz Gökmen Çiçek önderliginde milli, manevi, evrensel degerlerin güçlendirmesi düsturuyla uhdenizde devam ettirdigimiz Erva Projesi; edep, saygi, merhamet, vatanseverlik, refah, adalet olmak üzere 6 önemli, deger üzerine temellendirildi. Geçtigimiz yil bu çerçevede 36 okulda 16 bin gence ulastik. Bu yil ise 16 ilçede 100 okulda 40 bin ögrenciyle yolumuza devam ediyoruz. Bunu yaparken de gönüllü okullarimizla devam ediyoruz. Önümüzdeki yillarda bu sayi artarak devam edecek. Tüm bunlarin yani sira valimiz tarafindan bu projeyi pekistirmemiz için her mahallede bir spor okulu kurmamiz gerektigi talimati verilmisti. Biz de bu minvalde çalismalarimizi hizlandirdik; emniyet, jandarma, milli egitim, müftülük, Kizilay, saglik müdürlügü, Birlik Vakfi, MÜSIAD, ticaret odasi ve ANDA olmak üzere kulüp çalismalarimizi baslattik. Bir kismini açtik, bir kismini açacagiz insallah" ifadelerini kullandi.

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu da konulmasinda Kahramanmaras depreminin ardindan arama kurtarma faaliyetlerinin öneminin bir kez daha anlasildigini vurgulayarak; "Bu isin önemini anladik. Bundan dolayi da ANDA gibi milli manevi degerleri yüksek gönüllü bazda çalisan arkadaslarimiz geldiginde elimizden gelecek her türlü destegi verecegimizi söyledik. Sadece ANDA degil insallah Türkuaz ve diger sivil toplum kuruluslarina insallah elimizden geldigince destek verecegiz. Yasanan depremde arama kurtarmanin oradaki vatandaslara gerekli yardimlarin yapilmasinda ne kadar önemli oldugunu gördük. Sadece buralarin açilmasi degil, bundan sonraki süreçte en önemli yapmamiz gereken tüm kamu kurumlarinda arama kurtarma, ilkyardim gibi faaliyetleri bilen arkadaslarimizin olmasi. Allah bu günlere kötü günler göstermesin" seklinde konustu.

Vali Gökmen Çiçek de; "6 Subat’ta yasadigimiz depremde Kayseri’nin yagmur olup yagdigini orada çok büyük bir mücadele verdigini hep beraber takip ettik. Daha depremin ilk gününden itibaren arama kurtarma ekiplerimiz, ANDA, Türkuaz, AFAD hepsi orada çok büyük bir mücadele verdiler. Sizlere minnettariz” dedi.

Arama Kurtarma Derneklerinin deprem bölgesinde canlari kurtardigini belirten Vali Çiçek; "Orada canlari kurtardiniz, enkaz altindan yaralilar çikardiniz. Simdi ise her gün ölmekte olan çocuklarimizi zehirlemek isteyen alçaklardan çocuklarimizi kurtarmak için onlari kötü aliskanliklara, uyusturucu illetine, zehir tacirlerinin ellerine düsürmemek için mücadele veriyoruz. Polisiye tedbirlerle her gün operasyonlar yapiyoruz. Ama bu yetmiyor. Biz istiyoruz ki bütün gençlerimiz bir sporla ugrassin, lisansli olsunlar, sampiyonlar çikaralim istiyoruz. Iste gençlerimiz için insanimiz için mücadele eden ANDA’nin simdi de gençlerimizi kötü aliskanliklardan korumak için verdigi mücadele aslinda ayni misyonun geregi. Afet zamanlarinda afetlere kosan arama kurtarma derneklerimiz, afet olmadigi zamanlarda da gençlerimizi sporla bulusturmaya baslayacaklar ve devam edecekler. Bundan dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Vali Çiçek konusmasinin sonunda, büyüksehir belediyesinin, ilçe belediyeleri ve Gençlik Spor Il Müdürlügü’nün sporla ilgili mücadelelerinin oldugunu ve kendilerinin de bu mücadeleye destek olmak için, Erdemlerimizle Variz (ERVA) ile birlikte bütün mahallelerde spor okullari açacaklarini ifade etti.

Konusmalarin ardindan Melikgazi Belediyesi tarafindan Tavlusun mahallesinde tahsis edilen yere yapilan ANDA Spor Okulu’nun açilisi Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri tarafindan yapildi. Açilisin ardindan Vali Çiçek, gençlerle masa tenisi oynadi.
Kaynak: İHA