Üsküdar'da Restorasyonu Tamamlanan Bülbülderesi Fevziye Hatun Camii Açildi

Üsküdar’da bulunan Bülbülderesi Fevziye Hatun Camii’nin açilisi, cuma namazi öncesi yapildi. 1882 yilinda yapilan ve geçtigimiz günlerde restorasyonu tamamlanan caminin açilisina Istanbul Valisi Davut Gül ile Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen de katildi.

Üsküdar'da Restorasyonu Tamamlanan Bülbülderesi Fevziye Hatun Camii Açildi
Üsküdar’da 1882 yilinda yapilan ve geçtigimiz gün restorasyonu tamamlanan Bülbülderesi Fevziye Hatun Camii açildi. Kuran tilavetiyle baslayan açilis toplu edilen dua ve kurdele kesimiyle son buldu. Açilis törenine Istanbul Valisi Davut Gül ve Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen de katildi.

Fevziye Hatun Camii açilisi sonrasi cuma namazi kilindi.

“Üsküdar’da ecdattan kalan hiçbir yapi sahipsiz olmamis olacak”

Vali Davut Gül, “Bugün 2 güzellik var, birincisi caminin ihya edilmesi ve onun kadar daha güzel olan da bu cami tescilli yapi. Üsküdar’daki tipki tipki çesmeler, sosyal tesisler, camiler her tescilli eseri Üsküdar Belediyemiz restore ediyor. Insallah belirli bir süre içerisinde Üsküdar’da ecdattan kalan hiçbir yapi sahipsiz olmamis olacak. Bu açidan Hilmi Türkmen Baskanimiza ekibine tesekkür ediyorum. Bu güzelligi paylasan basta hayirseverimiz olmak üzere her birinize tesekkür ediyorum. Hayirli ugurlu olsun cumaniz mübarek olsun” dedi.



“Üsküdar’imizin sanina yakisir, geçmisine yakisir bir eseri daha birlikte insa etmis oluyoruz

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, “Üsküdar’in her yeri adeta tarihi degerlerimizden, zenginliklerimizden bir parça. Açilisini gerçeklestirmekte oldugumuz bu camimizde onlardan bir tanesi. Bu camimizin oldugu cumhuriyet caddesi, camimizin eski halini sizler çok iyi biliyorsunuz. Biz tam 1882’deki yapimina uygun bir sekilde kurul kararlari ile beraber gördügünüz gibi camimizin orijinal halini ortaya çikarmis olduk. Basta Sayin Valimiz olmak üzere bundan önceki Valimiz simdiki Içisleri Bakanimiz Sayin Ali Yerlikaya bakanimiza giyabinda tesekkür ediyorum. Camimiz asil mekan 40-50 metre karelik bir alan. Diger tarafinda bir bodrum katimiz var, lavabolar bulunuyor. 2 ayri parçadan olusan güzel bir cami oldu. Burasi 1900’lü yillara kadar merkez cami hasebiyle Osmanli döneminde bayram yeri olarak da degerlendirilmis. Halkin toplanip hasbihal ettigi bir alan olarak da kullanilmis. Dolayisiyla Üsküdar’imizin sanina yakisir, geçmisine yakisir bir eseri daha birlikte insa etmis oluyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA