Ucuzluk Için Kurulan Tarim Kredi Marketleri, Içme Suyu Fiyatlarinda Zincir Marketleri Geçti

Tarim Kredi marketleri içme suyu fiyatinda zincir marketleri solladi. Kooperatif marketlerde satilan su ile zincir marketlerde satilan ayni markaya ait sulardaki fiyat farki göze çarpti. Bir zincir markette 4,95 TL olan yarim litrelik içme suyunun Istanbul’daki Tarim Kredi marketlerinde 5,90 TL’ye satildigi görüldü. 1 TL’lik fiyat farki vatandaslarin tepkisini çekti.

Ucuzluk Için Kurulan Tarim Kredi Marketleri, Içme Suyu Fiyatlarinda Zincir Marketleri Geçti
Ilk subesini Mart 2017’de açan Kooperatif marketler tüketicilere yaygin bir ag ile hizmet sunabilmek ve uygun alisveris sunma amaciyla yurt genelinde sube sayisini artirmayi hedefliyor. Tarim Kredi Kooperatifi marketlerinde bulunan ürünlerin daha ucuz olmasi vatandaslar tarafindan bilinirken, son zamanlarda tersi yönünde bir hal aldi. Özellikle söz konusu subelerde bazi temel gida ürünlerindeki fiyatlar, hem yerel hem de zincir marketlerde bulunan bazi ürünlerin fiyatlarini solladi.

Istanbul’da ucuz alisveris için kurulan Tarim Kredi kooperatifleri marketlerinde içme suyu cep yakiyor. Vatandaslar da fiyat farkindan sikayet etti. Istanbul Bahçelievler’de bulunan bir zincir markette 4,95 TL olan yarim litrelik içme suyunun ayni markayla Tarim Kredi Kooperatif markette 5,90 TL’ye satildigi görüldü.

Ayni markanin ürünü olan su fiyatindaki 1 TL’ye yakin fiyat farkina vatandaslar tepki göstererek incelenmesi gerektigini söyledi.

Ayni cadde üzerinde bulunan farkli bir markaya ait en ucuz 0,5 litrelik su ise bir baska zincir markette 2,25 TL’den satiliyor.

Vatandaslar bu duruma isyan etti

Metin Gülsen isimli vatandas, “Bazi marketlerde su 6 lirayken, bazi marketlerde 3 liradan satiliyor. Ben bazi marketlerde 1,5 litrelik suyu 7 liraya alirken, bazi marketlerde 0,5 litre olan su 6 liraya satiliyor. Ayni marka olmasina ragmen marketlere göre fiyat farklari çok fazla. Bu durumun denetlenmesi gerekiyor” dedi.

Muzaffer Ulutekin ise, bazi marketlerde küçük suyun 3 liradan satildigini, bazi marketlerde ise 5 liraya satildigini söyledi.



Bir baska vatandas Ozan Karakaya, "Az önce Tarim Kredi marketinden 5,90 liraya aldigim suyu, ayni marka olmasina ragmen baska bir markette 4 veya 3 liradan satildigini gördüm" diye konustu.

Kaynak: İHA