Turkcell, Gaziantep'te Afetzedelere Egitim Verecek

Turkcell, Kahramanmaras depremlerinin ardindan yaralari sarmak için baslattigi Gönül Bagi Projeleri ile egitim programlari düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep’te Gelecegi Yazan Kadinlar Yazilim Test Uzmanligi Programi ile Satis ve Pazarlama Gelisim Programi baslatilacak.

Turkcell, Gaziantep'te Afetzedelere Egitim Verecek


Turkcell, 11 ilde yikima neden olan Kahramanmaras merkezli depremlerin yaralarini sarmak için baslattigi Gönül Bagi Projeleri ile tüm gücünü seferber etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda operatör; TOBB, Gaziantep Sanayi Odasi, KAGIDEM, GASMEK ve Nurdagi Belediyesi’nin katkilariyla Gaziantep’te egitim programlari düzenleyecek. Operatörün daha önce baslatmis oldugu Gelecegi Yazan Kadinlar Projesi ile teknolojinin her alaninda firsat esitligi amaçlanirken bölgede bulunan kadinlar da egitimle desteklenecek. Gelecegi Yazan Kadinlar Yazilim Test Uzmanligi ile Satis ve Pazarlama Gelisim Programi, afet bölgesinde depremden etkilenmis ve hâlâ bu bölgede yasayan vatandaslarin satis, iletisim, yazilim, siber güvenlik, e-ticaret ve ofis verimlilik uygulamalari konularindaki yetkinliklerini artiracak. Afetzedelerin yasadiklari bölgede is kurmalarini ya da is bulmalari konusunda avantajli konuma gelmelerini amaçlayan program sonunda basarili olan katilimcilar, Turkcell Akademi sertifikasi almaya hak kazanacak ve ekosistemde istihdam edilecek.

“Hedefimiz gençler ve kadin girisimciler”

Projenin detaylarinin aktarildigi Gaziantep Sanayi Odasi’ndaki toplantiya Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Sanayi Odasi Meclis Baskani Adil Sani Konukoglu, Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, TOBB Gaziantep Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Aysen Ahi, Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özgüler ve Turkcell Insan Kaynaklarindan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Hüseyin Çakmak katildi.



Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, bölgede en büyük talebin istihdam oldugunu belirterek operatörün yaptigi çalismalarin önemine isaret etti. Turkcell Insan Kaynaklarindan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Hüseyin Çakmak ise verilen egitim programlariyla ilgili sunlari söyledi: “Türkiye’nin Turkcell’i olarak Kahramanmaras depremlerinden etkilenen illerdeki afetzede vatandaslarimiz ve onlarin bölge disinda egitim gören birinci derece yakinlari için baslattigimiz istihdam seferberligimize tüm hizimizla devam ediyoruz. Proje kapsaminda baslattigimiz Turkcell Istihdam Seferberligi ile bölgedeki 1100 kisiyi istihdam etmeyi ve 7 binden fazla kisiye egitim vermeyi planladigimizi paylasmistik. Bu kapsamda yeni egitim programlarimizi proje partnerlerimizle Gaziantep’te baslatiyoruz. Gelecegi Yazan Kadinlar Yazilim Test Uzmanligi, Satis ve Pazarlama Gelisim Programi ile afet bölgesinde depremden etkilenmis ve hâlâ bu bölgede yasayan gençlerimize ve kadin girisimcilerimize Turkcell Akademi tarafindan satis, iletisim, yazilim, siber güvenlik, e-ticaret gibi alanlarda egitimler verecegiz. Önümüzdeki dönemlerde, bu egitim programlarini depremden etkilenen diger illerde de düzenlemeyi planliyoruz. Düzenlenecek egitimlerle gençlerimizi is hayatina hazirlarken, kadin girisimcilerin de yetkinliklerini artirmayi amaçliyoruz.”

“Proje teknoloji alaninda istihdami artiracak”

Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi de yaptigi konusmada “Gelecegi Yazan Kadinlar Projesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi, TOBB Kadin Girisimciler Kurulu ve Turkcell is birliginde, ilk kez 2017 yilinda 18 ilde gerçeklestirildi.

Kadinlarin yazilim konusunda egitilerek, mobil uygulamalar gelistirmelerine destek olmak ve teknoloji alaninda istihdam kapasitesini ve girisimciligini artirmak amaciyla gerçeklestirilen projemiz ülke genelinde yogun ilgi gördü. Bugün de ayni is birliginin devami olarak deprem bölgesinde gerçeklestirilecek Gelecegi Yazan Kadinlar Yazilim Test Uzmanligi ile Satis ve Pazarlama Egitim Programi’nin lansmaninda bir araya geldik. Hepsine simdiden basarilar diliyorum. Projemizin bölgede hayirlara vesile olmasini dilerim” dedi.



Programlarin içerigi

Yapilan açiklamaya göre, Gelecegi Yazan Kadinlar Yazilim Test Uzmanligi Programi üç ay sürecek. Yüz yüze ve online olarak karma bir sekilde gerçeklesecek program boyunca, afet bölgesindeki kadin katilimcilar ‘Kalite Yönetimi’, ‘Mobil Test Yönetimi’, ‘Çevik Test Yönetimi’, ‘Nefeste Akista Kalmak’, ‘Yetkinlik Bazli Mülakat Teknikleri’ gibi konularda egitimler alacak; ayrica uygulamali projeler, birebir mülakat simülasyonu, kariyer danismanligi ile desteklenecek ve staj imkâni bulacaklar.

Satis Gelisim Programi’nda ise katilimcilar program boyunca yüz yüze ve online egitimler ile desteklenecekler. Üç ay sürecek bu program için iki ayri grup açilacak. Bir grupta depremden en çok etkilenen Nurdagi bölgesinden gençler, diger grupta ise KAGIDEM’den katilacak kadin girisimciler egitim alacak. Programda katilimcilara ‘Temel Satis Becerileri’, ‘E-Ticaret Dünyasinda Satis’, ‘Dijital Dünya Degisen Müsteri’, ‘Mülakat Teknikleri’, ‘Etkili Iletisim ve Empati’ gibi içeriklerde egitimler verilecek.

Basvuru kosullari

Olaganüstü Hâl Kanunu’na göre depremden etkilenen illerde (Gaziantep, Kahramanmaras, Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Sanliurfa ve Elazig) kendisi veya birinci dereceden yakini (anne, baba, kardes) ‘afetzede’ olan gençler ve kadin girisimciler egitim programina katilabiliyor. Adaylar, kariyerim.turkcell.com.tr/ üzerinden basvuru yapabiliyor.
Kaynak: İHA