TBMM Baskani Kurtulmus'tan 'Yeni Anayasa' Açiklamasi

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, "Türkiye’nin artik yeni bir anayasa yapma mecburiyeti oldugu ayan beyan ortadadir. Bunun için TBMM olarak öncülügünü yapacagiz ve insallah herkesin fikirlerinin tartisildigi ve sonuçta milletin büyük çogunlugunun ’evet bu oldu, içimize sindi’ dedigi yeni bir anayasayi insallah bu millete hep birlikte kazandiracagiz" dedi.

TBMM Baskani Kurtulmus'tan 'Yeni Anayasa' Açiklamasi
TBMM Baskani Kurtulmus, Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda düzenlenen ’Ankara Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yili’ açilis töreninde akademisyenlerle ve ögrencilerle bir araya geldi. ’Türkiye’yi Yarinlara Tasimak’ baslikli açis dersini gerçeklestiren Kurtulmus, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde sehit olan Piyade Uzman Çavus Recep Parlak ve Suriye’de terör örgütü mensuplarinca açilan ates sonucu Gaziantep’te kaldirildigi hastanede sehit olan kidemli bas polis memuru Hüseyin Simsek’e Allah’tan rahmet diledi. Türkiye’nin içinde bulundugu bölgenin emperyalistler tarafindan neoemperyal bir savas alani haline getirildigini söyleyen Kurtulmus, "Dün Çanakkale’de, Anadolu’nun farkli yerlerini isgal ettiklerinde karsimiza düzenli ordulariyla çikanlar, ne yazik ki bugün Türkiye’yi kusatmak, hatta daha da genis anlamda bu cografyayi bir ates çemberine çevirmek ve kendi menfaatlerinin en maksimum seviyede saglanmasini temin etmek için ismini de zarif bir sekilde koyduklari ’vekalet savaslari’ üzerinden bölgemizi dizayn etmeye çalisiyorlar" diye konustu.



"Karsimiza çikarilan emperyalist aparatlari kirip bir kenara atacagiz"

Kurtulmus, terör örgütlerinin yalnizca kendi baslarina hareket etmedigini belirterek, "Bunlara lojistik destek saglayan, istihbarat, silah destekleri veren ve hatta kendi ülkelerinin baskentlerinde siyasi destekler verenlerin kimler oldugunu çok iyi biliyoruz. Dün bu milletin kurtulus mücadelesinde verdigi savas, bugüne göre çok daha kolay, çok daha açik bir savastir. Ama Allah’in izniyle dün nasil kurtulus mücadelemizin arkasindan yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni Osmanli

imparatorlugunun külleri üzerinden insa edebildiysek, hiç süphemiz yok ki bugün karsimiza çikarilan bu emperyalist aparatlari da kirip bir kenara atarak ikinci yüzyilimiza çok daha güçlü, çok daha büyük, çok daha müreffeh bir Türkiye’yi insa edecegiz. Onun için bu mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam etmek durumundayiz" dedi.

Terörle sonuna kadar mücadele edilecegi mesajini veren Kurtulmus, "Terörle mücadelemizde sadece son terörist kalmayincaya kadar degil, onun çok ötesinde terörün arkasindaki terörün arkasindaki bütün nedenler ve destekler ortadan kaldirilincaya kadar bu aziz millet bu mücadeleye devam edecektir" ifadelerini kullandi.

"Güçlü ve öncü bir Türkiye’yi kurmak hedefimizdir"

Kurtulmus, mandaciliga karsi bagimsiz Türkiye idealinin bir asir sonra geldigi noktada Türkiye’nin ayaklari üzerinde güçlü sekilde duran bir ülke olduguna vurgu yaparak, "Türkiye’nin her alanda tam bagimsiz ülke olarak ileriye gitme hedefi yeni hedefimiz olarak ortaya konulmalidir. Her alanda artik ’tam bagimsiz Türkiye’ idealini benimsemek noktasindayiz. Çagdas medeniyet seviyesine ulasma hedefi bizim için geride kalmis bir hedeftir. Bundan sonraki hedefimiz dünyadaki bütün çagdas medeniyetlerin üstüne çikabilecek, onlara ciddi sekilde üstünde yer alacak güçlü ve öncü bir Türkiye’yi kurma hedefi olmalidir. Bu hedefler çerçevesinde Türkiye’nin önünün açik oldugunu düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Mevcut dünya durumunda çok daha güçlü ve kendisinden güç alan bir Türkiye’ye ihtiyaç oldugunu dile getiren Kurtulmus, saglam bir toplumsal yapiya sahip olmayan bir ülkenin ileriye gidemeyecegini belirtti.

"Türkiye’nin ikinci yüzyilinda saglam bir toplumsal yapiyi her bakimdan güçlendirmek, daha fazla kuvvetlendirmek zorundayiz" diyen Kurtulmus, farkliliklarin toplumsal gücün bir parçasi olarak bilinmesi gerektigini söyledi.



"Türkiye’nin artik yeni bir anayasa yapma mecburiyeti oldugu ayan beyan ortadadir"

Kurtulmus, bazi Batililarin Türkiye’ye ’demokrasi dersi’ vermeye çalistigini, ancak Türkiye’nin dünyada bedeli en agir ödenmis demokrasiye sahip oldugunu hatirlatarak, söyle devam etti:

"Simdi önümüzde standartlari yüksek bir demokrasiyi kurmak mevzu bahistir. Insallah bu amaçla da devam edecegiz. Bu çerçevede Türkiye’de adalet sisteminin, siyaset kurumunun, siyasi partilerin, sivil toplumun güçlenmesi Türkiye’nin ikinci yüzyilindaki önemli hedeflerinden birisidir. Bu meyanda, özellikle Türkiye’nin artik yeni bir anayasa yapma mecburiyeti oldugu ayan beyan ortadadir. Bunun için TBMM olarak öncülügünü yapacagiz ve insallah bütün siyasi partilerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluslarinin, adalet camiamizin, herkesin fikirlerinin tartisildigi ve sonuçta milletin büyük çogunlugunun ’evet bu oldu, içimize sindi’ dedigi yeni bir anayasayi insallah bu millete hep birlikte kazandiracagiz. Daha dogrusu milletimiz bu yeni anayasayi yapabilecek bir gücü ortaya koyacaktir. Yeni anayasa sözü ya da anayasanin çok kuvvetli sekilde degistirilmesi hedefi yeni bir söz, yeni bir talep hiç degildir. Hele hele bir fantezi degildir."

"Anayasa önerisini TBMM yerine getirecek"

Yeni anayasanin Türkiye için bir zorunluluk haline geldigini kaydeden Kurtulmus, "Ümit ediyorum ki Türkiye, yeni, özgürlükçü, katilimci, kapsayici, çagdas, milli, yerli bir anayasa yaparak, özellikle insan odakli hak ve özgürlükleri gelistiren yeni bir anlayisla artik yeni bir anayasaya kavusacaktir. Cumhuriyetimizin ikinci asrina girerken sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye’nin kurulabilmesi için Allah’in izniyle böyle bir öneriyi TBMM yerine getirecek, bu bizim boynumuzun borcu olarak milletimize karsi sorumlulugumuz olacaktir" diye konustu.



"Saglam aile yapimizi güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapacagiz"

Türkiye’nin toplumsal yapisinin en güçlü alanlarindan birisinin saglam aile yapisi olduguna dikkati çeken Kurtulmus, "Bütün dünyada oldugu gibi Türkiye’de de aile yapisini tehdit eden birtakim akimlarin, hem de sözde çagdaslik adi altinda gündeme getirildigini hep beraber görüyoruz. Saglam aile yapimizi güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapacagiz ve hep beraber güçlü bir sekilde aile yapisini korumak için milletimizin bu gücünü seferber edecegiz. Dünyanin birçok yerinde aile yapisini ortadan kaldirmak için çikan birtakim sapkin ideolojilerin Türk milletini de esir almasina müsaade etmeyecek, bu konuda uyanik olacagiz ve milletimizin en büyük degeri olan aile degerini önümüzdeki yüzyilin yapici unsurlarindan birisi olarak ele alacagiz" ifadelerini kullandi.

Teknolojik bagimsizligin önemine isaret eden Kurtulmus, "Eger Türkiye 1978’de Italyanlar ile ortak bir sekilde kendi uçagini yapabilmis olsaydi, inanin bugün ne F-16 ne de F-35 tartismasinin içinde olacaktik. Türkiye her alanda üreten, yürüyen, büyüyen bir ülke olmak durumundadir. Özellikle yüksek teknoloji alaninda atilacak her adimin Türkiye’nin gelecegi için ne kadar önemli oldugunu ifade etmek isterim" degerlendirmesini yapti.

Kurtulmus, güçlü bir Türkiye ekonomisinin Türkiye’nin ikinci yüzyilinda önemli olacagini dile getirerek, "Vesayet odaklari artik tarihin çöplügüne atilmistir. Ne Türkiye’nin içerisinde ne de disarisinda iç ve dis vesayet odaklari Türkiye’yi asla ve asla bu kutlu yürüyüsünden geri çevirebilecek bir güce sahip degildir. Allah’a çok sükür bundan sonra da olmayacagina inaniyoruz" dedi.

Kaynak: İHA