Tasimali Egitime Ragmen Hayallerine Kavustular

Izmir’in Kiraz ilçesindeki okullarda Yüksekögretim Kurumlari Sinavina (YKS) hazirlanan ögrenciler, üniversite hayallerini gerçeklestirdi. Ilçede; Uzay Mühendisligi, Tip Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik, Gastronomi ve Mutfak Sanatlari, Veterinerlik, çesitli branslarda birçok bölüme yerlesen ögrenciler hayallerine kavustu.

Tasimali Egitime Ragmen Hayallerine Kavustular
Kiraz ilçesinde, bu yil üniversiteyi kazanan ögrenciler Kiraz Kaymakami Onur Titiz tarafindan makaminda agirlandi. Bulusmaya; Kiraz Belediye Baskani Saliha Özçinar Kutlu, Kiraz Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Ak, ögrencileri temsilen; Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Tip Fakültesine yerlesen Ümmü Gülsüm Karci, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerlesen Rabia Topal ve Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerlesen Sevilay Sakalli katildi.

Ögrencilere basarilarindan dolayi dizüstü bilgisayarlar hediye edildi.

“95 ögrencimiz yerlesti”

Bu yil Kiraz’da, lise son siniflar arasindan sinava giren 95 ögrencinin Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonucuna göre yerlestigini belirten Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Ak, “Ilçemizde geçtigimiz yillara göre egitim alaninda basarimiz artarak devam etmektedir. Bu yilki rakamlari ve basariyi bakanligimizin ücretsiz olarak düzenlendigi Destekleme ve Yetistirme kurslarinin (DYK) çok verimli geçmesine, ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin fedakarliklarina bagliyoruz” dedi.

Ögrencilerin lise egitimleri boyunca tasimali sekilde egitim aldiklarini söyleyen Ak, “YKS sonuçlari bizim için gurur tablosu niteligindedir. Ögrencilerimiz Kiraz’in cografi olarak zor sartlarinda köylerde ikamet etmekte olup lise egitimleri boyunca tasimali sekilde egitim almislardir. Okuldaki dersleri ve DYK disinda sinav hazirligi noktasinda destek almamistir. Ögrencilerimizin bu basari tablosu bizim de motivasyonumuzu arttirmistir. Egitime verdigimiz destegi elimizden gelenin fazlasiyla arttirmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Basaracagimiza inandik”

Hukuk Fakültesine yerlesen Rabia Topal ise “Çok emek vermistim, emeklerimin karsilik bulmasi, hayalini kurdugum fakülteyi kazanmis olmak ve kaymakamimiz tarafindan takdir edilmek gerçekten çok mutlu edici. DYK kurslarimiz gerçekten çok verimli geçti. Okul müdürümüz nezdinde tüm ögretmenlerime çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA