Rektör Prof. Dr. Kibar Açiklamasi 'Üniversitemiz Yüzde 94 Doluluga Ulasti'

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörlügüne atanan Prof. Dr. Rana Kibar, Manisali basin mensuplariyla yaptigi bulusmada, “Üniversitemizin 2023 YKS yerlestirmeleriyle yüzde 94 oraninda ögrenci kabulü yaptigini görüyoruz ki bu oldukça da iyi bir oran” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kibar Açiklamasi 'Üniversitemiz Yüzde 94 Doluluga Ulasti'
Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisali basin mensuplariyla bulustu. Yaklasik 2 ay önce atandigi rektörlük görevi sonrasi yogun bir sekilde çalismalarini sürdürdüklerini söyleyen Prof. Dr. Kibar, sehir ile üniversiteyi daha da bütünlestirmek için önem gösterecekleri bilgisini verdi. Manisa CBÜ’de egitime baslayan ögrenci sayilariyla ilgili de açiklama yapan Rektör Kibar, “Yaklasik 2 ay önce göreve geldik. Bu süreçte oldukça yogun bir sekilde görevimizin basinda hizmetlerimize devam ediyoruz. 2 Ekim itibariyle ögrencilerimizi agirladik. Ögrencilerimiz geldiler, derslerimize basladilar. Gerek pandemi sürecinde gerekse de deprem nedeniyle bir süre ögrencilerimizle yüz yüze ders yapamamistik. Bu dönem ögrencilerimizle yüz yüze derslerin devam etmesini ümit ediyoruz. Dolayisiyla 2 Ekim 2023 itibariyle akademik takvimimize basladik. Ögrenci sayisi olarak 48 bini asmis durumda ögrenci sayimiz. Dolayisiyla da bu oldukça da büyük bir sayi. Bu bakimdan da Türkiye’de Ege Bölgesindeki üçüncü büyük üniversite olarak adlandirabiliriz Manisa Celal Bayar Üniversitesini. Ögrencilerimiz egitim düzeylerine göre sayisal dagilimlarina bakarsak 17 bin civarinda ön lisans ögrencimiz mevcut. Yaklasik 28 bin civarinda da lisans ögrencimiz var. Yüksek lisans ve doktora ögrencilerimize bakildiginda 3 bin civarinda da toplamda lisansüstü ögrencimiz var. Dolayisiyla toplamda 48 bin civarinda ögrencimiz var” dedi.

Üniversitenin yüzde 94 doluluga ulastigini söyleyen Rektör Kibar, “2023 YKS yerlestirmelerine baktigimizda üniversitemiz bu anlamda oldukça kabul gören bir üniversite. Ön lisans anlaminda yüzde 91, lisans anlaminda yüzde 97 doluluk oranina sahibiz. Toplamda bakildiginda üniversitemizin 2023 YKS yerlestirmeleriyle yüzde 94 oraninda ögrenci kabulü yaptigini görüyoruz ki bu oldukça da iyi bir oran” dedi.

Ayni zamanda sanayi sehri olan Manisa’nin hem kent hem de sanayisiyle isbirligi içerisinde hareket edeceklerini söyleyen Prof. Dr. Kibar, “Manisa ayni zamanda sanayi yönünden oldukça gelismis bir sehir. Bu anlamda güçlü bir sanayi bölgesine sahip. Bu anlamda mühendislik fakültelerimiz gerekse de diger birimlerimizle sanayiyle yaptigimiz isbirlikleri oldukça fazla. Bu anlamda teknoloji odakli büyümeyi oldukça önemsiyoruz. Üniversite sanayi arasindaki isbirligini arttirmak, farkli projelerle bunu desteklemek bizim hedeflerimiz arasinda yer aliyor. Sehir ile üniversitenin bütünlesmesini çok önemsiyoruz. Biz Manisa ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasindaki bagin daha da kuvvetli bir hale gelmesi için çalisacagiz. Biz artik çok büyük bir üniversiteyiz. Gerek sayisal anlamda gerekse de hizmet verdigimiz cografi bölge anlaminda büyük bir üniversiteyiz. Manisa üniversiteye ne kadar destek olursa, ne kadar dahil olursa üniversite ile isbirligi ne kadar artarsa biz üniversitemizin çok daha güzel projelerle çok daha iyi yere gelecegine eminiz” diye konustu.

Kaynak: İHA