Milletvekilinin, Süper Kupa Maçinin Sivas'ta Oynansin Çagrisina Ali Koç'tan Yanit

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulas Karasu’nun TFF Süper Kupa maçinin Sivas’ta oynanmasi çagrisina, Fenerbahçe Baskani Ali Koç’tan yanit geldi. Koç, "Süper Kupa finalini oynayacak kulüplerden bir tanesi olarak bu degerli ve özel fikrin uygulamaya geçirilmesi konusundaki karar kulübümüze ait degildir. Bahsi geçen final müsabakasinin ana düzenleyici kurumu Türkiye Futbol Federasyonudur" dedi.

Milletvekilinin, Süper Kupa Maçinin Sivas'ta Oynansin Çagrisina Ali Koç'tan Yanit
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulas Karasu Süper Kupa maçinin Sivas’ta oynanmasi için çagrida bulunmus ve ’Cumhuriyet’in 100. yilinda maçin oynanmasi gereken tek yerin Sivas’ oldugunu söylemisti. Karasu, "Cumhuriyetimizin 100. yilinda Süper Kupa maçini yurt disinda oynatmak da ne demektir? TFF Baskani Mehmet Büyükeksi’ye çagri yapiyorum; Cumhuriyetimizin 100. yilinda, Milli Mücadelemize 108 gün boyunca baskentlik yapmis olan Sivas, bu maçin oynanacagi tek yerdir. Iki güzide kulübümüze en iyi sekilde ev sahipligi yapacagimizdan hiç kuskunuz olmasin. Iyi olan kazansin" ifadelerini kullanmisti.

Karasu, mecliste önerge vererek, konuyu TBMM’ye de tasimisti.

Ali Koç’tan cevap: "Bu degerli ve özel fikrin uygulamaya geçirilmesi konusundaki karar kulübümüze ait degildir"

Karasu’nun çagrisina Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç’tan yanit geldi. Koç, yaptigi yazili açiklamasinda su ifadeleri kullandi;

"Sayin Karasu, 28.09.2023 tarihinde göndermis oldugunuz mektubunuzda Sivas’imizin degerli yöneticilerinin sahsiniz ve ilimiz yurttaslarinin çok anlamli önerisini kulübümüze iletmis bulunmaktasiniz. Öncelikle belirtmek isterim ki; Sivas’imizin Cumhuriyetin temellerinin atildigi ve tarihimizde çok özel yeri olan sehirlerimizden birisidir. 4-11 Eylül 1919 tarihleri arasinda Sivas Kongresi’ne ev sahipligi yapan ve sizin de belirttiginiz üzere Ulusal Kurtulus Mücadelemize 108 gün baskent olarak hizmet eden Sivas, Milli Mücadelemize çok degerli hizmetlerde bulunmustur.

Bu baglamda, Cumhuriyetimizin 100. yilinda 2023 Süper Kupa Finali’nin Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanmasi önerisi tarafimizca çok degerli ve özel bir fikir olarak karsilanmaktadir. Ancak Süper Kupa finalini oynayacak kulüplerden bir tanesi olarak bu degerli ve özel fikrin uygulamaya geçirilmesi konusundaki karar kulübümüze ait degildir.

Bahsi geçen final müsabakasinin ana düzenleyici kurumu Türkiye Futbol Federasyonudur. Müsabakanin oynanacagi ülke veya sehir, TFF tarafindan belirlenmekle birlikte, tüm operasyonlar da yine ayni kurum tarafindan yönetilmektedir.

Mektubunuzda belirttiginiz bu çok degerli önerinizi büyük bir memnuniyetle karsiladigimizi ifade eder, sizlerin araciligi ile Sivas ilimizin çok degerli yöneticilerine ve Sivasli yurttaslarimiza saygi, sevgi ve selamlarimi iletirim."
Kaynak: İHA