MHR Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S. Halka Arz Oluyor

Maher Yatirim Holding bünyesinde bulunan Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nin istiraki olan MHR GYO, Yapi Kredi Yatirim araciligiyla borsadan satis yöntemiyle halka arz edilecek.

MHR Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S. Halka Arz Oluyor
Halka arzda MHR GYO’nun çikarilmis sermayesinin 620 milyon liradan 827 milyon liraya yükseltilmesi nedeniyle olusan 207 milyon lira nominal degerli hisse, 4,30 liradan satisa sunulacak. Halka arz sonrasinda MHR GYO’nun halka açiklik orani ise yüzde 25 olacak.

MHR GYO, halka arz gelirinin tamamini gayrimenkul portföyünün genisletilmesi amaciyla yeni gayrimenkul alimi, kat karsiligi ve hasilat payi karsiligi projelerinin gelistirilmesi ve kentsel dönüsüm projelerinin finansmaninda kullanacak. Ofis ve ticari gayrimenkul segmentinde faaliyet gösteren MHR GYO’nun portföyünde Istanbul Atasehir’deki Quick Tower projesi ile Ankara Çankaya’daki Maidan Is ve Yasam Merkezi’nde yer alan üç bagimsiz bölüm bulunuyor. Leed Platinum sertifikasina sahip sayili ofis binalarindan olan Quick Tower ve Maidan Is ve Yasam Merkezi’nin kira gelirleri, dogrusal yöntemle gelir tablosuna aktariliyor. TSKB Gayrimenkul Degerleme A.S. tarafindan hazirlanan raporlara göre 30 Haziran 2023 tarihi itibariyla MHR GYO portföyünün toplam piyasa degeri 2 milyar 880 milyon 980 bin lira olarak hesaplanirken, raporda Quick Tower’in piyasa degeri 2 milyar 856 milyon 245 bin lira, Maidan Is ve Yasam Merkezi’nde yer alan üç bagimsiz bölümün piyasa degeri ise 24 milyon 735 bin lira olarak belirtildi.
Kaynak: İHA