Istanbul, Izmit, Ankara, Balikesir Ve Bursa Sanat Dolu Bir Ay Geçirecek

Ekim ayi boyunca Istanbul, Izmit, Ankara, Balikesir ve Bursa’da konser ve tiyatro gösterimi ile sanatseverler unutulmaz anlar yasayacak.

Istanbul, Izmit, Ankara, Balikesir Ve Bursa Sanat Dolu Bir Ay Geçirecek
Tiyatrodan konsere, spor karsilasmalarindan stand-up gösterilerine kadar 7’den 70’e her zevke hitap eden etkinliklerin biletlerini kullanicilarina ulastiran Biletinial, ekim ayi boyunca dopdolu bir program sunuyor. 6 Ekim’de milyonlarin "Rock’in sesi" olarak tanidigi Rock and Roll Hall of Fame üyesi, Deep Purple’in eski basçisi ve solisti Glenn Hughes, "Glenn Hughes performs Deep Purple Classics Live" projesiyle Ankara’ya geliyor. Deep Purple efsanesini günümüze tasiyacak olan konser, ODTÜ MD Visnelik Çim Amfi’de gerçeklesecek.

Leman Sam Izmir, Balikesir ve Bursa’da sevenleriyle bulusacak

Sarkilariyla yillara meydan okuyan Leman Sam, 6 Ekim Izmir’de Bostanli Suat Taser Salonu’nda, 14 Ekim’de Balikesir Hayal Kahvesi’nde ve 21 Ekim’de Bursa Hayal Kahvesi’nde dinleyenleriyle bulusacak. Türkçe’nin yaninda Rumca, Ispanyolca ve Fransizca gibi pek çok dildeki sarkilara repertuarinda yer veren sanatçi, kendine özgü yorumu ve keyifli sahnesiyle dinleyenlere unutulmaz bir gece yasatacak.

Altin Gün 7 Ekim’de Izmir’de

Hollanda çikisli Türk saykedelik rock grubu Altin Gün, Anadolu ve Türk halk müzigini günümüz sounduyla yeniden seslendirdikleri etkileyici bir repertuarla 7 Ekim’de Izmir Hangout PSM’de sahne alacak. "Ya Meskina" ve "Kelmti Horra" sarkilariyla müzikseverlerin radarina giren Tunuslu sarkici ve söz yazari Emel Mathlouthi, 10 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi’nde sevenleriyle bir araya gelecek.

Mor ve Ötesi Ankara ile Antalya’da konser verecek

Rock müzik dünyasinin Türkiye’deki en popüler gruplarindan Mor ve Ötesi, ikoniklesmis sarkilarindan olusan özel bir sarkilariyla 20 Ekim’de Ankara Armada AVM’de, 21 Ekimde ise Antalya Agora AVM Açikhava Sahnesi’nde hayranlariyla bulusacak.

Isveç’in dünyaca ünlü melankolik sesi Jay-Jay Johanson, iki konser için yeniden Türkiye’de olacak. Neslinin en etkili sanatçilarindan ve en iyi seslerinden biri olarak kabul edilen Isveçli Jay-Jay Johanson, 20 Ekim’de Ankara Milyon Performance Hall’da, 21 Ekim’de Istanbul’da Dorock XL Fitas Sahnesi’nde sahne alacak.

"Veda"

Tiyatrokare, 32. sezonunda Nedim Saban’in Ayse Kulin’in ayni adli romanindan uyarladigi ve sahneye koydugu "Veda" ile tiyatro severlerin karsisina çikiyor. Nevra Serezli’nin alisilmamis bir deli sarayli kompozisyonuyla öne çiktigi oyunda genç oyuncu Leyla Feray da yasak bir askin kahramani rolüyle dikkat çekiyor. "Veda", 15 Ekimde iki ayri temsille Izmir Bostanli Suat Taser Salonu’nda sahnelenecek.

"Seviyorsan Git Ayril Bence"

"Her Ask Biraz Komiktir", "Arabesk Müzikali", "Kadin Kafasi" ve "Emlakçiyi Beklerken" oyunlarinin yazari Irfan Kangi’nin bosanmayi düsünen çiftlerin gerçekte nasil davranmasi gerektigini eglenceli dille anlatan tek perdelik bir komedi oyunu "Seviyorsan Git Ayril Bence" 8 Ekim’de Izmir Narlidere AKM Gürdal Tosun Sahnesi’nde, 12 Ekim’de Istanbul Besa Sahne Cevahir’de, 13 Ekim’de Torium Sahne’de, 16 Ekimde Ankara Yenimahalle Dört Mevsim Tiyatro Sahnesi’nde, 19 Ekim’de ise Bursa BAOB Sahne’de perdelerini açacak.

"12 Numarali Adam"

Erkan Kolçak Köstendil’in kalede kalmak, aile olmak, yalniz kalmak ve çizgilerin disina çikmak hakkindaki tek kisilik gösterisi "12 Numarali Adam", 18 Ekimde Istanbul Sisli Tiyatrosu, 25 Ekim’de ise Ankara Nazim Hikmet Kültür Merkezi’nde seyirciyle bulusacak.

"Gelin Tanis Olalim"

Semih Çelenk’in yazdigi ve yönettigi, Firat Tanis’in sahnede oynadigi Abdal hikayesi "Gelin Tanis Olalim", ekim ayi boyunca sahnede olmaya devam ediyor. Hikayeye türkülerin, deyislerin eslik ettigi oyun, 17 Ekim’de Istanbul Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, 22 Ekim’de Istanbul Caddebostan Kültür Merkezi ve 19 Ekim’de Ankara MEB Sura Salonu’nda olacak.

"Ölün Bizi Ayirana Dek"

4 yildir kapali gise oynayan "Ölün Bizi Ayirana Dek", kisa bir aradan sonra yeniden sahnelere dönüyor. Hakan Yilmaz ve Ebru Cündübeyoglu’nu ayni sahnede bulusturan, bosanmak üzere olan çiftin evde bir ceset bulmasiyla gelisen olaylarin anlatildigi oyun, 14 Ekim’de Istanbul Watergarden Performans Merkezi, 25 Ekim’de Istanbul Trump Sahne’de ve 26 Ekim’de Bursa BAOB Sahne’de izlenebilecek.
Kaynak: İHA