Humus'taki Harp Okulu Mezuniyet Töreni Saldirisinda Ölenler Için Cenaze Töreni Düzenlendi

Suriye’nin Humus kentinde dün harp okulu mezuniyet törenine gerçeklestirilen SIHA saldirisinda hayatini kaybedenler için cenaze töreni düzenlenirken, Suriye Insan Haklari Gözlemevi saldirida can kaybinin 123’e yükseldigini açikladi.

Humus'taki Harp Okulu Mezuniyet Töreni Saldirisinda Ölenler Için Cenaze Töreni Düzenlendi
Suriye’nin Humus kentinde dün harp okulu mezuniyet törenine gerçeklestirilen SIHA saldirisinda hayatini kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi.

Törende konusan Suriye Savunma Bakani Ali Mahmoud Abbas, “Vatan için haysiyetin ve gururun bedeli büyüktür, insanin verebilecegi en kiymetli sey ise kendi canidir” ifadelerini kullandi.

Hayatini kaybedenler arasinda siviller de var

Suriye Insan Haklari Gözlemevi’nden yapilan son açiklamada, saldiridaki can kaybinin 54’ü sivil olmak üzere 123’e yükseldigi duyuruldu. Suriye Saglik Bakanligindan yapilan açiklamada ise 31’i kadin ve 5’i çocuk olmak üzere 89 kisinin hayatini kaybettigi, 277 kisinin yaralandigi belirtildi.

Ulusal yas basladi

Suriye hükümeti dün saldirinin ardindan Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 3 gün yas ilan edildigini duyurmustu.

Saldiriyi üstlenen olmazken, Suriye ordusundan yapilan açiklamada, "Nerede olursa olsun bu terör örgütlerine kararlilikla karsilik verilecek" ifadeleri kullanilmisti.
Kaynak: İHA