Giresun'un Alucra'da Ilçesinde Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati

Giresun’un deprem bölgesinde yer alan ilçelerinden Alucra’da yapilan yangin ve deprem tatbikati gerçegini aratmadi.

Giresun'un Alucra'da Ilçesinde Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati
Giresun Il Saglik Müdürlügü Acil ve Afetlerde Saglik Hizmeteri Birimi tarafinda Alucra Devlet Hastanesi, Giresun UMKE, Alucra Belediyesi Itfaiye Amirligi, Alucra Emniyet Müdürlügü ile ortaklasa Yangin ve Tahliye Tatbikati gerçeklestirildi.

Senaryo geregi Alucra’da meydana gelen 6,5 siddetindeki depremde Alucra Devlet Hastanesi’nde hastanede bazi birimler hasar gördü. Yatakli serviste ve acil serviste tedavi gören hastalarin tahliyeleri yapildi.Deprem sonrasi meydana gelen yanginda yürüyemeyen ve polikliniklede yatan hastalar için Alucra Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardim istendi.

Güvenlik tedbirleri almak için Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri hastanedeydi. Tüm bina kisa sürede gerçegini ayirt etmeyecek sekilde zamaninda tahliye edildi. Tahliye edilen hastalar ve depremzedeler için sahra hastanesi kuruldu. Alucra Devlet Hastanesi ekiplerinin kurdugu çadirlarda ilk müdahaleleri yapilan durumu agir olan yaralilar baska hastanelere sevk edildi. Tatbikat hastanede tedavi gören hastalar ve vatandaslar tarafindan ilgiyle takip edildi. Alucra Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Eyüp Ertunç Kurusçuoglu, tatbikat sonrasi hastane personeline ve destek veren tüm kurumlara tesekkür etti.
Kaynak: İHA