Elazig'da Anne Sütünün Önemine Dikkat Çekildi

Elazig’da 1-7 Ekim Emzirme Haftasi çerçevesinde Fethi Sekin Sehir Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikte anne sütünün önemine dikkat çekildi.

Elazig'da Anne Sütünün Önemine Dikkat Çekildi
1-7 Ekim Emzirme Haftasi Elazig’da çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Bu çerçevede Fethi Sekin Sehir Hastanesi, anne sütünün önemine vurgu yapmak için çalisanlar arasinda bir slogan yarismasi düzenlendi.

Yarismada, ’Güçlü kadin üretir, anne olur emzirir, dünya güzellesir’ slogani ile Sunay Gönen birinci oldu. Birinci olan Gönen ve dereceye girenler, bugün düzenlenen programda ödüllendirildi.

Anne sütünün önemine deginen Hastane Bashekimi Bashekim Doç. Dr. Süheda Kaya, “Dünya Emzirme Örgütü, 2023 yili için ‘Çalisan Ebeveynleri Güçlendir’ olarak belirledi. “Bizde bu hareketle çalisanlar arasinda bir slogan yarismasi yaptik. Yarisma ile amacimiz anne sütünün önemini vurgulamakti. Bir bebek için en ideal besinin anne sütü oldugunu göstermek, emzirmenin hem anne hem de çocuk sagli için önemini duyurmaktir. Anne ve bebek dostu ünvanli bulunan Fethi Sekin Sehir Hastanesi olarak bu konuya önem veriyor” dedi.

Sagliga katkilarina ragmen maalesef dünyada 77 milyon bebegin ilk bir saat içerisinde anne sütü alamadigini belirten Çocuk Sagligi Uzmani Dr. Ece Meltem Yalçin, “Bu durum bebekleri hastaliklardan, ölüm risklerinde koruyacak olan temel besinlerden, antikorlardan ve anne ile yakin temastan yoksun birakiyor. Anne sütünün geciktirilmesi bebegin ölüm riskini artirabilmektedir. Anne sütü ile beslenmesi bebege, anneye, ülkeye ve aile ekonomisine katki saglamaktadir. Bilimsel çalismalar anne sütü ile beslenen bebeklerde, ishal, zatürre, orta kulak iltihabi, alerjik hastaliklar, daha ileri yaslarda ortaya çikan Tip1 ve Tip2 diyabet, tansiyon, kanser, obezite gibi hastaliklar az görülmektedir. Çocuk doktorlari ve yeniden yogun bakim ekibi olarak bizler, çocugun hayati tehlikesi yoksa anne ve bebegi biran önce bulusmasini ve ten temasini sagliyoruz. Bebegimizin ilk asisi olan anne sütü ile bebegi bulusturuyor. Her zaman ilk önceligimiz yeni dogan bebeklerimizin anne sütü ile beslenmesini saglamaktir. Saglikli bir gelecek için ilk 6 ay sadece anne sütü diyoruz” diye konustu.

Program pasta kesimi ve fotograf çekimin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA