Egekent Hastanesi'nden Emzirmenin Anneye Ve Bebege Faydalari Egitimi

Denizli Özel Egekent Hastanesi Psikolog Isil Birtürk, 1-7 Ekim Emzirme Haftasi’nda dogru emzirme, emzirmenin ruh sagligina etkileri, emzirmenin anneye ve bebege faydalari konularinda gebe hastalara egitim verdi.

Egekent Hastanesi'nden Emzirmenin Anneye Ve Bebege Faydalari Egitimi


Denizli Özel Egekent Hastanesi’nde 1-7 Ekim Emzirme Haftasi etkinlikler çerçevesinde gebelere emzirme egitimi veren Psikolog Isil Birtürk, emzirmenin ruh sagligina etkilerine ve emzirmenin anneye ve bebege faydalarina degindi.

Emzirme eyleminin daha çok duygusal bag kurma ve güven hissi duyma ile yakindan iliskili oldugunu belirten Denizli Özel Egekent Hastanesi psikologlarindan Isil Birtürk, “Anne sütü, bebekler için mucizevi özelliktedir ve bebeklere gereksinimi olan tüm besin ögelerini tek basina ilk 6 ay saglayabilen en iyi besindir. Anne sütü ve dogumdan sonra gelen ilk sari süt, bebek için çok önemlidir. Çünkü bebegi hastaliklara karsi korur, bebegin ilk asisidir. Emzirme anne ile bebek arasinda yakin, sevgi dolu bir iliski kurulmasini kolaylastirir. Bu da anneyi duygusal olarak tatmin eder. Dogumdan sonra yakin temas, bu iliskinin gelisimine yardimci olur. Güven duymak gibi hayati bir ihtiyaci gidermek için bebek her istediginde bu ihtiyacin karsilanmasi gerekir. Emzirme sirasinda salgilanan oksitosin ayni zamanda annenin anksiyetesini ve stres düzeyini azaltir, annelik duyarliliginin gelismesine yardimci olur. Ayrica oksitosinin annenin bebegin isaretlerini anlayabilmesinde ve onu tanimasinda da olumlu bir katki yaptigi ileri sürülmektedir” dedi.



“Bebeginiz ile temas halinde olmaniz, onunla emzirme sirasinda bakismaniz, onu oksamaniz annelerin de psikolojisini olumlu yönde etkileyecektir” diyen psikolog Isil Birtürk, emzirmeyi sadece bebegi beslemek için yapilan bir eylem olarak görmenin dogru olmadigini hem bebegin hem de annenin daha iyi ve mutlu hissetmesi bakimindan da önemli olduguna vurgu yapti.
Kaynak: İHA