Diyarbakir'da Kadinlarin Istihdama Katilimi Için Yeni Proje

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (DTSO) hazirladigi “NEET Kadinlarin Isgücü Piyasasinda Dayanikliliginin Gelistirilmesi Projesi” Türkiye genelinde hibe almaya hak kazanan 7 projeden biri oldu.

Diyarbakir'da Kadinlarin Istihdama Katilimi Için Yeni Proje
Bünyesinde kurdugu Sanayi Mektebi, Girisimci Destek Merkezi ve Gastro Inovasyon Merkezi’nde kadinlar ve gençleri önceleyerek sürdürülebilir çalismalar yapan DTSO, son bir yildir gençlerin egitimine ve istihdamina odaklaniyor. Bunun için bünyesindeki altyapiyi kullanarak ve isbirlikleri saglayarak yeni projeler gelistiriyor.

Onaylanan yeni hibe destegi hakkinda bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ercan Tayinlamak, “Ne egitimde ne istihdamda olmayan genç nüfus ve genç kadin nüfusumuz ile Türkiye genelinde ilk siralarda yer aliyoruz. Gençlerimiz ile isgücü piyasasi arasindaki beceri uyumsuzlugu gittikçe derinlesiyor. Yani isgücü piyasasinin talep ettigi beceriler ile kosullar, gençlerimizin nitelikleri ve beklentileri uyusmuyor. Bu yeni bir sorun degil elbette. Ama kentimiz için önemli bir firsat olabilecek genç nüfus avantajindan yeterince yararlanamiyoruz. Ayrica yeni nesil meslekler ve beceriler gelisiyor. Kentte bu alanlarda girisimler ve degisimler tamamiyla genç nüfusun nitelikli egitimi ve nitelikli islerde istihdami ve girisimciligi ile mümkün. Bu nedenle kentte gelisen sektörlerde gençlerin istihdami, girisimciligi ve ihtiyaç duyduklari egitimlerin düzenlenmesi temel önceligimiz“ dedi.

Diyarbakir Sanayi Mektebi’nde 150 gencin nitelikli egitimi ve istihdami için AB destegi ile bir proje yürüttüklerini belirten Tayinlamak, “Kursiyer basvurularimiz tamamlanmak üzere. Sabanci Vakfi ve UNDP isbirliginde moda tasarim, yazilim dilleri, asçi yardimciligi, barista gibi farkli alanlarda ve Teleperformance isbirliginde çagri merkezi hizmetlerinde egitimler düzenledik ve yeni egitim programlarimiz devam ediyor. Yeni onaylanan hibe destegi ile de egitim alan veya is arayan gençlerin, genç kadinlarin isletmeler ile eslestirilmesine odaklaniyoruz. Hedefimiz 1 yil süre içinde büyük çogunlugu genç kadinlar olacak sekilde 300 gencin yerel, bölgesel veya ulusal düzeyde farkli sektörlerde is bulmasini saglamak” diye konustu.

Tayinlamak, proje çerçevesinde ayrica isletmeler ile gençleri bir araya getiren etkinliklerinde gerçeklestirilecegini belirterek, personel arayan isletmelerin ve is arayan gençlerin Diyarbakir Sanayi Mektebi’ne basvurabileceklerini ve kariyer mentörlügü ile eslestirme hizmetlerinden yararlanabileceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA