Diyarbakir'da Enerji Sirketi Ev Sahipliginde Isbasi Egitim Toplantisi

Diyarbakir’da, Dicle Elektrik’in de yer aldigi 7 elektrik dagitim sirketinde hayata geçecek olan projenin isbasi egitim tanitim toplantisi düzenlendi.

Diyarbakir'da Enerji Sirketi Ev Sahipliginde Isbasi Egitim Toplantisi
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Avrupa Birligi ve Mali Yardimlar Dairesi Baskanligi tarafindan desteklenen "Elektrik Dagitim Sektöründe Mesleki Egitim ve Ögretim Sektörel Yetkinlik Gelistirme Merkezinin Kurulmasi" projesinin isbasi egitim açilis toplantisi, Elektrik Dagitim Hizmetleri Dernegi (ELDER) öncülügünde ve Dicle Elektrik’in ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Diyarbakir’da düzenlenen toplantinin hemen sonrasinda, Elektrik-Elektronik Teknolojileri dalinda çalisan ögretmenlere bilgi ve deneyimlerini artirmalari için çesitli egitimler sunulacak. Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin destekledigi proje çerçevesinde Millî Egitim Bakanligi’nca (MEB) Türkiye’nin çesitli bölgelerinden seçilen 19 ögretmene, Dicle Elektrik uzmanlari tarafindan teknik konularda is basi egitim saglanarak sektöre alaninda uzman egitmenler kazandirmasi hedefleniyor.

Proje gelecegin elektrik mühendislerine kapi aralayacak

Dicle Elektrik Genel Müdür Yardimcisi Nedim Tüzün, merkezine insani alan çalismalarin önemini bu günlerde daha iyi anladiklarini belirterek, donanimli insan kaynagi ile çok daha iyi hizmetler yürütülebilecegine emin olduklarini söyledi.



Bu tür projelerin ise nitelikli insan kaynagi yetismesine dogrudan katki sagladigini ifade eden Tüzün, “Biz, 6 bölgede 4 bin 500’ü tekniker olmak üzere 7 bini askin çalisma arkadasimizla kesintisiz ve kaliteli elektrik temini için çalismalarimiza devam ediyoruz. Hizmet bölgemizde daha nitelikli insan kaynagini nasil artirabilecegimiz konusunda sürekli insan kaynaklari ve akademi birimlerimiz ile çalismalar yapiyoruz. Bu projenin elektrik ekosistemine çok büyük katki olacagina inaniyorum. Bu projeyi hayata geçiren sektör çati örgütümüz olan ELDER’i kutluyorum. Biz bu projeyi birçok ilk için bir baslangiç olarak görüyoruz” dedi.



21 elektrik dagitim bölgesinde yillik 35-45 milyar lira yatirim

Toplantida konusan ELDER Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden, dernegin görev ve sorumluluk alanlarindan söz ederek, 81 ilde 21 dagitim bölgesinde faaliyet gösterdiklerini ve yillik ortalama 35-40 milyar TL’lik yatirim yaptiklarini belirtti.

Özden, hali hazirda sektörün 67 binin üzerinde çalisma arkadaslarina sahip olduklarina deginirken, çalisanlarin nitelikli olmasi ve sahanin ihtiyaçlarina cevap verebilmesini önemsedikleri için bu egitim projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.

"Elektrik Dagitim Sektöründe Mesleki Egitim ve Ögretim Sektörel Yetkinlik Gelistirme Merkezinin Kurulmasi Projesi”, sektördeki aktörlere hizmet vermek üzere bir egitim merkezinin kurulmasi, çevrim içi bir ögrenme yönetim sistemi kurulmasi, uygulamali ve online egitimler verilmesi amaciyla ELDER tarafindan hayata geçirildi.

Proje çerçevesinde ülke genelinde Millî Egitim Bakanligi’na bagli okullarda Elektrik-Elektronik Teknolojisi alaninda görev yapan toplam 200 ögretmene elektrik dagitim sebekeleri ve isleyisleri konusunda egitim verilecek.

Egitimler, Dicle Elektrik disinda Baskent, GDZ, Çamlibel, ADM, Trakya ve Sakarya Elektrik Dagitim sirketlerinde de gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA