Disisleri Bakanligindan SIHA Açiklamasi Açiklamasi 'Operasyonun Icrasini Hiçbir Sekilde Etkilememistir'

Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, “Operasyon esnasinda üçüncü taraflarla isletilen çatismasizlik mekanizmasindaki farkli teknik degerlendirmeler nedeniyle bir SIHA kaybedilmistir. Ilgili taraflarla çatismasizlik mekanizmasinin daha etkin isletilmesi yönünde gerekli tedbirler alinmaktadir. Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasini ve tespit edilen hedeflerin vurulmasini hiçbir sekilde etkilememistir” denildi.

Disisleri, Irak ve Suriye’de PKK/YPG terör hedeflerine yönelik operasyonlar hakkinda açiklama yapti.

1 Ekim’de Ankara’da gerçeklestirilen terör girisimi hatirlatilarak, “Mesru müdafaa haklarimiz dogrultusunda Irak ve Suriye’de PKK/YPG terör hedeflerine yönelik olarak Silahli Kuvvetlerimiz ve Istihbarat Teskilatimiz tarafindan kapsamli operasyonlar baslatilmistir. Bu çerçevede, dün Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rifat, Cizire ve Derik bölgeleri basta olmak üzere bölücü terör örgütüne ait çok sayida hedef imha edilmistir” denildi.

Haseke’de düsürülen SIHA’ya iliskin ise, “Operasyon esnasinda üçüncü taraflarla isletilen çatismasizlik mekanizmasindaki farkli teknik degerlendirmeler nedeniyle bir SIHA kaybedilmistir. Ilgili taraflarla çatismasizlik mekanizmasinin daha etkin isletilmesi yönünde gerekli tedbirler alinmaktadir. Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasini ve tespit edilen hedeflerin vurulmasini hiçbir sekilde etkilememistir. Irak’ta yapildigi gibi, terör örgütünün Suriye’de gelistirdigi tüm yetenek ve gelir kaynaklari sistemli bir sekilde yok edilmeye devam edilecektir” açiklamasinda bulunuldu.
Kaynak: İHA