Dilencilik Meslegi Oldu Açiklamasi 49 Kez Ceza Yedi, Üzerinden Yine Bin 840 TL Çikti

Izmir’de, cuma namazi öncesi Kemeralti Çarsisi’ndaki dilencileri yakin takibe alan zabita ekipleri, daha önce 49 kez ceza kesilen bir dilencinin üzerinden çikan bin 840 TL’ye el koydu. Duygu sömürüsü yaparak bunu yillardir meslek haline getiren dilencinin, bu paralari 2 saatte topladigi belirlendi.

Dilencilik Meslegi Oldu Açiklamasi 49 Kez Ceza Yedi, Üzerinden Yine Bin 840 TL Çikti
Tarihi Kemeralti Çarsisi’nda cuma namazi öncesi çalisma yürüten Izmir Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi ekipleri, duygu sömürüsü yaparak kolay yoldan para kazanan dilencilere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Bozuk paralari gösterdi, “baska yok” dedi, mendil posetinden paralar çikti

Daha önce hakkinda 49 kez islem yapilan M.M. isimli kisinin dilendigini gören ekipler, dilenciden çantasindaki paralari çikarmasini istedi. Bozuk paralari gösteren ve “baska yok” diyen M.M., daha sonrada mendil posetine sakladigi deste deste paralari çikarmak zorunda kaldi.

Çikan para ekipleri sasirtirken, 2 saatte toplanan bin 840 TL’ye el konuldu. Dilenci M.M.’ye 50. cezasi, yine Kabahatler Kanununa göre 617 TL olarak kesildi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi zabita ekipleri, vatandaslarin bu tür kisilere karsi daha duyarli olmalarini, tesvik etmeme amaciyla para vermemesi uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA