DEAS'a Yönelik 26 Ilde Yapilan Operasyonun Istanbul Ayaginin Detaylari Ortaya Çikti

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin açikladigi terör örgütü DEAS’a yönelik düzenlenen operasyonun Istanbul ayaginin detaylari ortaya çikti. Silahli terör örgütlerine fon saglamak amaciyla “infak” adi altinda para transferi yaptigi belirlenen sahislarin yakalanmasina yönelik Istanbul merkezli Bursa ve Diyarbakir’da düzenlenen operasyonlarda 4 kisi gözaltina alindi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, DEAS’a yönelik 26 ilde es zamanli olarak düzenlenen ’Kiskaç’ operasyonunda 92 süpheli sahsin yakalandigini açiklamisti. Terör örgütü DEAS’a yönelik yapilan operasyonun Istanbul ayaginin detaylari ortaya çikti. DEAS, HTS/FEC/ENC silahli terör örgütlerine fon saglamak amaciyla “infak” adi altinda para transferi yaptigi belirlenen sahislarin yakalanmasina yönelik, Istanbul merkezli Bursa ve Diyarbakir illerinde belirlenen adreslere es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen operasyonda toplam 4 kisi yakalanarak gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda çok sayida dijital materyaller, özel üretilen ve soguk cüzdan olarak ifade edilen para cüzdani ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
Kaynak: İHA