Bursalilar Hayat Boyu Ögreniyor

Bugüne kadar 300 binden fazla kursiyere ulasan Bursa’nin ‘Halk Üniversitesi’ Büyüksehir Belediyesi Sanat ve Meslek Egitimi Kurslari, yeni egitim dönemine 142 bransta, 12 bin 500 kursiyerle basladi.

Bursalilar Hayat Boyu Ögreniyor
Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüsen Büyüksehir Belediyesi Sanat ve Meslek Egitimi Kurslari (BUSMEK), anaokulundan baslayarak hayat boyu ögrenme felsefesi ile toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya devam ediyor. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin 2006 yilinda 5 kurs merkezinde ücretsiz sanat ve mesleki egitim kurslariyla egitim yolculuguna baslattigi BUSMEK, bugün 13 ilçedeki 25 farkli mekânda 541 farkli bransta yilda yaklasik 20 bin kursiyerin egitim aldigi dev bir kuruma dönüstü. Geçtigimiz yil toplam 23 bin 837 kisinin sanat ve meslek egitimlerinden ücretsiz yararlandigi BUSMEK, 2023-2024 egitim döneminin de startini verdi. Ücretsiz üniversite hazirlik kurslari için halen 2 bin gencin ön kayit yaptirdigi BUSMEK’te yeni dönem mesleki ve sanat egitimleri ise 142 bransta yaklasik 12 bin 500 kursiyerle basladi.

Hayatlara dokunuyoruz

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da yeni döneme, 11 farkli alanda, 54 bransta, yaklasik 650 kursiyerle baslayan Yenikaraman Kurs Merkezi’ni ziyaret etti. Bünyesinde 18 sinif bulunan 3 katli kurs merkezini gezen Baskan Aktas, merkezin en fazla ragbet gören yemek ve pasta alanlarindaki branslarin uygulandigi genis revizyondan geçirilen endüstriyel mutfagi da inceledi. Farkli branslardaki kursiyerlerle sohbet eden Baskan Aktas, “Hayat boyu ögrenme felsefesiyle Bursa’da yilardir hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Burada is bulanlar oldu, kendi isini kuranlar veya isini gelistirenler oldu. Bu yil da egitimlerimiz ayni heyecanla basladi.

Yenikaraman Kurs Merkezi’miz de özellikle bölge halki tarafindan yogun ilgi görüyor. Tüm kursiyerlerimize basarili bir egitim dönemi diliyorum. Yeni egitim dönemi hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA