Beyoglu'nun Semt Kütüphanelerine Bir Yenisi Eklendi

“Her semte bir kütüphane” projesi kapsaminda Beyoglu’ndaki kütüphanelere bir yenisi eklendi. Sinanpasa Millet Kütüphanesi’nin açilisina katilan Istanbul Valisi Davut Gül, “Bu kütüphaneler çok önemli bir sosyal ihtiyaci gidermis olacak” diyerek çocuklarin kötü aliskanliklardan uzak bir sekilde yetismelerine yapacagi katkiya dikkat çekti.

Beyoglu'nun Semt Kütüphanelerine Bir Yenisi Eklendi
Beyoglu’nda “Her semte bir kütüphane” hedefiyle gerçeklestirilen proje kapsaminda Sinanpasa Millet Kütüphanesi hizmete açildi. Saat 11.00’de yapilan açilisa, Istanbul Valisi Davut Gül, Beyoglu Kaymakami Can Aksoy, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ve çok sayida ögrenci ile aileleri katildi.

Burada konusan Vali Davut Gül, bu ve benzeri kütüphanelerin çocuklarin kötü aliskanliklardan uzak, iyi bir sekilde yetismeleri anlaminda büyük bir sosyal ihtiyaci karsilayacagini söyledi.



“Bu kütüphaneler çok önemli bir sosyal ihtiyaci gidermis olacak”

Kütüphanenin çocuklara saglayacagi katkilara dikkat çeken Vali Gül, “Biz hangi anneyle konussak çocugunun çok iyi yetismesini, kötü aliskanliklarinin olmamasini ve arkadas çevresinin de düzgün çocuklardan olusmasini ister. Bizler de istiyoruz. Bu kütüphaneler o anlamda da çok önemli bir sosyal ihtiyaci gidermis olacak. Yürüme mesafesinde spor tesisi, yürüme mesafesinde kütüphane, cumartesi-pazar basta olmak üzere mesai saatleri disinda da kullanilabilecek okullarimiz; özetle de çocugun kitap okudugu, mümkünse bir enstrüman çaldigi, sosyal-kültürel faaliyetlere katildigi bir ögrenci profili istiyoruz. Beyoglu Belediyesinin bunu birçok mahallede yaptigini görüyoruz. Bunun daha çok yayginlasmasi lazim. Hem belediye baskanimiza, belediyedeki ekibine, hiç süphesiz bu güzelligi bugün yalniz birakmayan mahalleliye, özellikle hanimefendilere tek tek tesekkür ediyorum” dedi.



“Sayilarinin artarak çogalmasini diliyorum”

Bugünkü açilisin son derece anlamli ve önemli oldugunu söyleyen Beyoglu Kaymakami Can Aksoy da, “Bugün, Sayin Cumhurbaskanimizin yetismis oldugu mahallede böyle bir Millet Kütüphanesinin açilisina katilmanin bahtiyarligini yasiyorum. Camimizin bahçesinde olmasi da büyük bir mutluluk. Insallah sayilarinin artarak çogalmasini diliyorum. Ben de belediye baskanimiza ve ekibine bu anlamli projeden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Büyük kütüphaneleri 15’e böldüm ve bütün mahallelere dagittim”

Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ise, “Üç seye önem verdim; çocuklarimiz için okul, kütüphane ve spor sahasi. Kiskandigim belediye baskanlarina dedim ki sizin yaptiginiz o büyük büyük kütüphaneleri kiskandim ama ben biraz zekami zorladim, aslinda zorunluluktan zekadan degil, sizin yaptiginiz büyük kütüphaneleri 15’e böldüm ve bütün mahallelere dagittim. Artik belediye baskanlarina bunu bu sekilde tavsiye ediyorum. Bir çocugu okula veya spor salonuna gönderirken çocuk paltosunu giyecek, ayakkabisini giyecek, hazirlik yapacak, o ilçenin belli bir noktasina otobüsle ya da minibüsle gidecek top sahasina veya kütüphaneye gidecek ama bizim kütüphanemize ve top sahasina çocuk ayaginda terligi, sirtinda hirkasiyla gidebilecek. Anasi, babasi, ninesi balkondan onu görebilecek, çocuk kütüphaneye gidiyor diye. Bunlar çocuk mahalleden kopmasin diye. Rahmetli Erbakan Hocamiz, merhum basbakan derdi ki, “Çocuklarin oyun yerlerini camilere yakin yapin, ezan sesiyle büyüsünler. Dikkat ettiyseniz bizim cami, kütüphane, spor sahalarimiz hep yan yana. Çocuklarimiz gelecegini, geçmisini bilerek yasasinlar. Bu çocuklar Türkiye’nin gelecegi” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Vali Davut Gül, çocuklarla birlikte açilis kurdelesini kesti. Daha sonra kütüphaneyi dolasarak inceleyen Gül, burada da çocuklarla sohbet edip kütüphaneden ayrildi.
Kaynak: İHA