Beefull, Sarj Istasyonu Sayisini Yil Sonuna Kadar 500'E Çikarmayi Planliyor

Elektrikli araç ve sarj istasyonlari sayisi Türkiye genelinde hizla artarken Beefull, 2023 yili sonuna kadar toplam araç sarj istasyonlari sayisini 500’e çikarmayi planliyor. Araç sarj istasyonlari ve paylasimli powerbank hizmetlerini ayni mobil uygulamada bir araya getiren sirket hem elektrikli araçlarin hem de cep telefonlarinin enerji ihtiyacini karsiliyor.

Beefull, Sarj Istasyonu Sayisini Yil Sonuna Kadar 500'E Çikarmayi Planliyor


Günümüzde daha ekonomik ve çevre dostu bir ulasim araci olan elektrikli otomobillere (EV) olan talep her geçen gün artarken Türkiye genelinde elektrikli araç sarj istasyonlarinin sayisi da katlanarak büyüyor. Türkiye’de elektrikli araç sarj istasyonu sektöründe önde gelen markalardan biri olan Beefull, araç sarj istasyonu sayisini bu yilin sonuna kadar toplam 500’e ulastirmayi planliyor.

“Hem ekonomik hem de çevre dostu ulasim”

AC (alternatif akim) ve DC (dogru akim) Elektrikli Araç Sarj Istasyonlari ile paylasimli powerbank hizmetini ayni mobil uygulamada bir araya getiren dünyadaki ilk ve tek marka olarak, ‘paylasimli enerji agi’ mottosu ile sektöre adim attiklarini aktaran Beefull Pazarlama Müdürü Elif Cerit, konuyla ilgili su degerlendirmelerde bulundu:

“Dijitallesmenin ve sürdürülebilirligin hayati önem tasidigi yeniçagda bu iki basligi içinde barindiran, paylasimli powerbank noktalarimiz ve elektrikli araç sarj istasyonlari hizmetini birlikte sunuyoruz. Herkesin enerjiye kolay ve hizli ulasimini hedefledigimiz bu yolda; kamu, saglik ve egitim kurumlari, konut, site, is merkezi ve plazalar, akaryakit istasyonlari, otoparklar, oto galeriler, oto servisleri, alisveris merkezleri, dinlenme tesisleri, otel, kafe, hastane ve havalimanlarinda elektrikli araç sarj istasyonlarimizla yerimizi alarak hem ekonomik hem de çevre dostu ulasimi desteklemeye devam ediyoruz. Burada bizi sektörümüzde farklilastiran ana unsur ise sektördeki deneyimimizi yeni teknolojilerle bulusturarak uzmanligimizi e-mobilite boyutuna tasima vizyonumuz. Tek mobil uygulamadan kontrol edilebilen paylasimli powerbank noktalarimiz ve elektrikli sarj istasyonlarimiz söz konusu inovatif bakis açisini en iyi sekilde ifade ediyor. Mobil uygulamamizi indiren tüketicilerimiz, uygulama içerisinde bulunan harita üzerinden en yakin istasyona çok kolay bir sekilde ulasiyor. Elektrik kablosunu araca baglayip, QR kodu okutarak uygulama üzerinden hizlica sarj islemini yapabiliyor. Ayrica 7/24 çagri merkezi hizmeti ile de ihtiyaca uygun teknik destek sagliyoruz.”

“Türkiye’nin elektrikli araçlara dönüsümü bu yil hizli seyrediyor”

Küresel isinmanin etkilerinin toplumlarin günlük yasaminda gözlenir hale geldigine isaret eden Elif Cerit, “Sürdürülebilirlik konusunun, artik bireylerin günlük yasamlarindaki satin alma kararlarini etkilemesi de elektrikli araç dönüsümünü hizlandiriyor. Elektrikli araçlarda en büyük bariyer olarak görülen menzil ve sarj istasyonu konusunda önemi adimlar atildi. Bir süre öncesine kadar ortalama 200-350 kilometre menzile sahip elektrikli araçlar günümüzde 500-600 kilometre menzile ulasmis durumda. Yapilan Ar-Ge çalismalari ile söz konusu menzil sorunu hizla giderilmeye baslandi. TÜIK verilerine göre halihazirda ülkemizde trafikteki elektrikli araç sayisi 35 bini asmis durumda. Bu da hem ekonomik hem de çevre dostu ulasimin ülkemizde çok daha fazla benimsendiginin isareti.

Elektrikli araçlara hizli dönüsüm ülkemizdeki sarj istasyonlarinin sayisinin çok hizli artmasi ve bizim gibi markalarin her geçen gün daha fazla yayginlasmasi ile devam ediyor. EPDK’nin son olarak açikladigi verilere göre Türkiye’de 6 bin 633 adeti AC sarj istasyonu, 2 bin 228 adet DC (yüksek hizli) sarj noktasi olmak üzere toplam 8 bin 861 sarj noktasina ulasti. Bu pazarda aktif olarak yer alan sirketimizin hedefi sarj istasyonu sayimizi bu yilin sonunda 500’e çikarmak” ifadesini kullandi.

“Yatirimcilara danismanlik hizmeti veriyoruz”

Marka olarak elektrikli araç sahibi tüketicilerin hizla evlerine bireysel sarj satin almalarini desteklediklerini söyleyen Cerit, sözlerini söyle sürdürdü: “Müsteri deneyimini ön planda tutan mobil uygulamamiz ile düzenledigimiz özel kampanyalarimizla pek çok firsat sunuyoruz. Elektrikli araç sarj agi isletmeciligine basvuran yatirimcilara yazilim, donanim ve kurulum konularinda danismanlik hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda sarj istasyonun tedarigi, kurulumu, devreye alma, bakim ve onarim, markaya özel mobil uygulama, ödeme sistemi entegrasyonu gibi her alanda destek veriyoruz. Özetle lisans basvuru sürecinden platform yönetimine, istasyon kurulumundan çagri merkezi sürecine kadar uçtan uca bir danismanlik ile tüm süreçlerde müsterilerimizin yaninda yer aliyoruz.”

Enerji ve sarj dolum süreleri kolayca hesaplanabiliyor

Bunun yani sira web sitelerinde elektrikli araç kullananlarin hayatini kolaylastirmaya yönelik ‘enerjini hesapla’ ve ‘sarj dolum sürelerini” gösteren özel uygulamalarin da yer aldigini belirten Cerit, “Web sitemizde ‘enerjini hesapla’ basligi ile çikan seçenegi tiklayanlar elektrikli araç modelini ve yilda kaç kilometre yaptiklarina yönelik bilgileri girerek, AC ve DC sarj cihazlari ile dolum bedellerini ve kazançlarini görebiliyor. Ayni sekilde ‘sarj dolum süresi’ seçenegi kullanilarak araçlarin modellerine göre AC ve DC sarj ile dolum süreleri çok hizli bir sekilde ögrenilebiliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA