BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazarina Önemli Destek

Bartin Üniversitesinin (BARÜ), Cumhuriyetin 100. yilinda bilim ve teknoloji tutkunlarini bir araya getirerek altincisini gerçeklestirecegi “Ar-Ge Proje Pazari” etkinliginin TÜBITAK tarafindan desteklenmesi uygun görüldü.

BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazarina Önemli Destek
Bartin Üniversitesinin (BARÜ) 2017 yilindan bu yana Türkiye’nin 81 ilinden ‘Benim de bir fikrim var’ diyenleri bir araya getirdigi Ar-Ge Proje Pazari heyecani yeniden basliyor. Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüsmesi hedefinde düzenlenen etkinlige bu yil da TÜBITAK tarafindan destek veriliyor. BARÜ’nün Proje Pazarlari Destekleme Programi (1503) çerçevesinde kabul edilen basvurusu ile katilimcilarin yol ve konaklama masraflari belirli limitler dâhilinde karsilanacak.

Toplamda 130 bin TL’nin üzerinde ödül dagitilacak

BARÜ’nün “Akilli Lojistik ve Bütünlesik Bölge Uygulamalari” ihtisaslasma alani basta olmak üzere odak alanlarda düzenlenen proje pazarinda dereceye girenlere toplamda 130.000 TL’nin üzerinde ödüller verilecek. Farkli kategorilerdeki proje fikirlerinin yer alacagi bölgenin en önemli uzun soluklu festivali, 2 gün boyunca sürecek yarismalara ev sahipligi yapacak. Kamu-üniversite-sanayi is birliginin güzel bir örneginin sergilendigi organizasyon çerçevesinde basvurular 8 Ekim 2023 Pazar gününe kadar devam edecek. Etkinlik ise 02-03 Kasim 2023 tarihlerinde BARÜ Kutlubey Yerleskesinde gerçeklestirilecek.

Projeler sergilenecek, is birligi imkânlari konusulacak

Önceki yillarda büyük bir ilgi gören BARÜ Ar-Ge Proje Pazarina bu yil da rekor bir basvuru ve katilim bekleniyor. Arastirmacilar, girisimciler, bilim insanlari ve üniversite ögrencilerinin yani sira lise ögrencilerinin de katilabilecegi etkinlikte Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüsmesi konusunda farkindalik olusturulmasi hedefleniyor. Proje fikirlerinin farkli üniversitelerden bilim insanlari ile sektör temsilcileri tarafindan degerlendirilecegi yarismalarda katilimcilar Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluslarindan temsilcilerle bir araya gelmesi saglaniyor.

“Türkiye Yüzyilinda ortak gelecegimize deger katmaya devam ediyoruz”

Ar-Ge Proje Pazari ile yarinlara iz birakmaya ve Türkiye Yüzyilina deger katmaya devam ettiklerinin altini çizen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Öz potansiyelimize olan inancimizin bir yansimasi olarak yaptigimiz tüm çalismalarda Milli Teknoloji Hamlesine katki sunmayi hedefliyoruz. Gelecege farkli bir ufuk çizgisi çizmek için çiktigimiz bu yolculukta yarinlarimiza deger katmanin sevinci içeresindeyiz. ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ için hayal kuran, düsünen, çaba gösteren ve ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi bu önemli festivale davet ediyorum. Bu düsüncelerle bilimle yükselen ve teknoloji üreten bir ülke olma yolunda bizlere verdikleri destekler için YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Erol Özvar’a ve ilerleyisimizde gösterdikleri yakin ilgi ve tesvikler için ise TÜBITAK Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Hasan Mandal’a tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA