Balikesir'in Bal Sehri Oldugu Tescillendi

Balikesir’in isminin Arapça’dan kaynakli ’bali çok’ kavramindan geldigi iddia edilir. Adindan gelen bu unvani hak etmeye çalisan Balikesir, aricilikta kovan sayisinda 10, bal üretiminde 9. sirada yer aldi.

Balikesir'in Bal Sehri Oldugu Tescillendi
Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’nin geçtigimiz günlerde yaptigi, Türkiye’nin dünyada bal üretiminde ikinci sirada oldugu ve “Türkiye Aricilik Haritasi” verilerine göre de ülke genelinde Balikesir’in 180 bin 595 kovan sayisi ile 10.sirada, bal üretiminde 2 bin 629 ton ile 9.sirada ve kovan basina 14 kilo 600 gram bal verimi ile 8.sirada oldugu seklindeki açiklamasiyla Balikesir’in “Bali Çok” oldugu tescillendi.

Balikesir Orman Bölge Müdürlügü, Balikesir’in, bal üretiminde daha üst siralara tasinmasina katki vermek için Bölge Müdürü Kemal Kayiran, Balikesir’deki 18 olan bal ormani sayisinin artirilmasi, mevcut bal ormanlarinin kapasitesinin yükseltilmesi ve orman köylüsüne ORKÖY destegi ile kovan verilmesi gibi ariciligi destekleyici her türlü ormancilik faaliyetlerini yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA