Akdenizli Çocuklara Ücretsiz Tenis Kursu

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, yil boyunca açtigi ücretsiz spor kurslari çerçevesinde uzman egitmenler gözetiminde çesitli yas gruplarindaki çocuklara kort tenisi egitimi vererek, gelecegin yetenekli raketlerini yetistiriyor.

Akdenizli Çocuklara Ücretsiz Tenis Kursu
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügünün açtigi ücretsiz kurslar ile 6-18 yas arasindaki çocuklar tenis oynamayi ögreniyor. Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, ilçede her spor dalina yer vermeye çalistiklarini belirterek, “Akdeniz’de açtigimiz ücretsiz kurslar sayesinde, elit spor olarak tanimlanan tenis sporunu çocuklarimiza ögretiyoruz. Tenis kursumuza bugün itibariyle 130 çocugumuz katiliyor” dedi.



Kurslar, Akdeniz’deki tek tenis kortunda veriliyor

Talep geldigi takdirde yil boyunca kurslarin devam edecegini ifade eden Baskan Gültak, tenise yogun ilgi oldugunun altini çizdi. Tenise gönül veren toplam 130 çocuga egitim verdiklerini kaydeden Gültak, Akdeniz bölgesindeki tek tenis kortuna sahip olduklarini söyledi.

Baskan Gültak, malzemeleri biraz pahali oldugu için tenis sporunun ’zengin sporu’ olarak bilindigini ifade ederek, “Belediyemiz öyle bir imkân sagladi ki, çocuklarimiz sadece spor ayakkabilariyla gelip, tenis egitimlerini alabiliyor. Akdeniz, tenisin pek bilinmedigi bir bölgemizdi. Özel kulüplere nazaran bizim sporcu sayimiz onlarin en az 2-3 kati. Diger bölgelerde bu is biraz maddi olarak dönüyor. Ama biz burada tek bir kurus almadan, ailelere maddi bir külfet yüklemeden bunu çocuklarimiza sagladik” diye konustu.



“Çocuklarimizin ebeveynlerinden de talep geliyor”

Yaz okullari bünyesinde baslayan kurslarin, okullar açildiginda da çocuklarin okuldan çikis saatlerine göre de düzenlenip yil boyunca antrenmanlar verildigini belirten Gültak, “Akdeniz’de, 6 yasindan 18 yasina kadar talep oldukça tenis egitimini veriyoruz. Bazen çocuklarindan görüp tenisi seven ve kurslara katilmak isteyen velilerimiz de oluyor. Tabi egitmenlerimiz onlara da kurs veriyor. Belediye olarak bölgesel turnuvalara da katiliyoruz. Bugüne kadar 26 kupa kazandik. Sahamizda da kisa süre önce kapsamli bir tadilat islemi gerçeklestirdik” seklinde konustu.



“Güzel ve eglenceli geçiyor”

Kurs alan sporculardan Yusuf Kös, kardesi sayesinde kurslardan haberdar oldugunu ancak imkani olmadigi için baska yerde tenis ögrenmeye gidemedigini söyleyerek, “Burasi ücretsiz oldugu için geldim. Sosyal medyada tenis videolari görüyordum. Hosuma gidiyordu. Böyle bir kurs oldugunu görünce ögrenmek istedim. 3-4 yildir geliyorum. Antrenmanlarimiz güzel ve eglenceli oluyor” dedi.

Tenis merakinin hep oldugunu aktaran Nisanur Simsek ise “Evime yakin bir yerde kurs verildigi için geldim. Mahallemizde tenis kursu oldugunu ilk basta bilmiyordum. Otobüsten indigimde gözüme takiliyordu. Ben de her seferinde özeniyordum. Hocalarla konustum, onlar da beni dâhil etti. Sosyal medyada gördügüm için hosuma gidiyordu bu spor. Ben de enerjimi atmak istiyordum. O yüzden tenise basladim. Baskanimiz Mustafa Gültak ve tenis egitmenlerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA