AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Kandemir Açiklamasi '7 Ekim Bir Isaret Fisegi, Yerel Seçimlerin Baslangici'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, “7 Ekim bir isaret fisegi, yerel seçimlerin baslangici. Yarinki kongremizde hem genel baskanimizin konusmasinda, hem salonun içerisindeki heyecanda, disindaki coskuda yerel seçimlerin isaret fisegini görmüs olacagiz” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Kandemir Açiklamasi '7 Ekim Bir Isaret Fisegi, Yerel Seçimlerin Baslangici'
AK Parti Genel Baskan Yardimcilari Erkan Kandemir, Hamza Dag ve Belgin Uygur, AK Parti 4. Olaganüstü Kongresi’nin düzenlenecegi Ankara Spor Salonu’nda kongreye iliskin basin toplantisi gerçeklestirdi. Toplantiya AK Partili milletvekilleri de katildi.

Basin açiklamasinda konusan Erkan Kandemir, kongreye katilimi sinirli tuttuklari halde 100 bin AK Partilinin katilim saglayacagini söylerken, Hamza Dag ise AK Parti’nin 22 yillik siyasi hayatinda 21 yilini iktidarda geçirdigini ve ilk günkü askla yoluna devam edecegini belirtti.



“7 Ekim bir isaret fisegi, yerel seçimlerin baslangici”

Katilimi sinirli tutmak isteseler de çok yüksek bir katilim olacagini ifade eden Ekrem Kandemir, “Biz sayiyi hem Ankaralilari rahatsiz etmemek adina hem de organizasyonu kolaylastirma adina sinirli tutuyoruz. Tüm bu sinirlari çekmemize ragmen 100 bine yakin AK Parti teskilatlarindan arkadaslarimiz otobüslerle Ankara’ya gelmis olacaklar. Insallah Cumhuriyetin 100’üncü yilinda AK Parti, 7 Ekim de teskilatlariyla, vatandaslariyla bulusarak yepyeni bir baslangiç yapacak. Biz bir nevi uzunca zamandir hazirligini yaptigimiz yerel seçimlerin baslangicini vermis olacagiz. 28 Mayis’taki Cumhurbaskanimizin cumhurbaskanligini kazanmasi, Cumhur Ittifaki’nin TBMM’de çogunlugu elde etmesinin getirdigi o heyecan ve coskunun bir devami niteliginde, ülkeye, memlekete hizmet etme askini bu seçimlerde de göstermek istiyoruz. Bu manada 7 Ekim bir isaret fisegi, yerel seçimlerin baslangici. Yarinki kongremizde hem genel baskanimizin konusmasinda, hem salonun içerisindeki heyecanda, disindaki coskuda yerel seçimlerin isaret fisegini görmüs olacagiz. Inaniyorum ki büyük bir huzur içerisinde AK Parti, 4. Olaganüstü Kongresi’ni tamamlamis olacak” ifadelerini kullandi.

“AK Parti her zaman yeni oldu ve hep ileriyi kendisine hedef olarak koydu”

Gerçeklestirilecek kongrenin konseptinden bahseden Hamza Dag, “Her siyasi partinin kongreleri aslinda kendisini yansitir. Kendi içindeki durumu yansitir. Heyecani varsa heyecanini yansitir, coskusu varsa coskusunu yansitir. Bu hem kongredeki hava atmosfer yönünden ortaya çikar hem de kongrenin konseptinde kendisini gösterir. Biz kongrenin konseptinde ‘Türkiye Yüzyili için hep yeni hep ileri’ konseptini belirledik. Çünkü AK Parti 22 yillik siyasi hayatinda 21 yilini iktidarda geçirmis ve ilk günkü askla hep yeni olarak devam ediyor. AK Parti hem yeni oldugu gibi ayni zamanda da bugüne kadar iktidarligi döneminde diger partilerle karsilastirilamayacak kadar hep ilerisinde oldu. Hep ileriyi hedefledi. 2023 hedeflerini koydu, 2035 hedeflerini koydu, 2053 hedeflerini koydu, 2071 hedeflerini koydu. Dolayisiyla AK Parti her zaman yeni oldu ve hep ileriyi kendisine hedef olarak koydu” diye konustu.

Diger partilerle kiyaslanamayacak bir kongre gerçeklestireceklerini söyleyen Dag, yarin gerçeklestirecekleri kongrenin sadece Türkiye’de degil dünyada ses getirecegini söyledi.



“Iktidarda oldugumuz dönem içerisinde hep yenilenerek yola devam ettik”

Kongre için çok heyecanli olduklarini söyleyen Belgin Uygur, “AK Parti’nin kurulusundan itibaren ve iktidarda oldugumuz dönem içerisinde hep yenilenerek kadrolarimizi yenileyerek, heyecanimizi daha da arttirarak yola devam ettik. Eskinin tecrübesiyle, önceki dönem arkadaslarimizin tecrübesi, hafizasi, deneyimiyle yeni arkadaslarimizin heyecanini birlestirerek yola devam ettik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA