Acil Serviste Arbede Sonrasi Kalp Krizi Geçirerek Yasam Mücadelesini Kaybeden Güvenlik Görevlisi Için Tören Düzenlendi

Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tip Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi’nde alkollü oldugu belirlenen 2 sahsin yakinlarini ziyaret için geldigi hastanede güvenlik görevlileri ile yasadigi arbede sirasinda gögsüne darbe alan ve sonrasinda kalp krizi geçiren güvenlik görevlisi yaklasik bir aydir süren yasam mücadelesini kaybetti. Güvenlik görevlisi için Farabi Hastahesi Bashekimligi önünde tören düzenlendi.

Acil Serviste Arbede Sonrasi Kalp Krizi Geçirerek Yasam Mücadelesini Kaybeden Güvenlik Görevlisi Için Tören Düzenlendi
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Acil Servisi’nde alkollü oldugu belirlenen 2 sahsin, yakinlari ziyaret etmek için geldigi hastanede kurallar nedeniyle içeri alinmamasi nedeniyle çikan arbedede güvenlik görevlisi Ali Kemal Saglam (45), gögsüne yumruk darbesi aldi. Olaydan kisa bir süre sonna hastanede yere yigilan ve kalbi durdugu belirlenen güvenlik görevlisi yapilan müdahalenin ardindan tekrar yasama döndürüldü. Kalp damarlarindaki daralmalar nedeniyle ameliyat edilen Ali Kemal Saglam, yaklasik bir aydir tedavi gördügü hastanede dün aksam saatlerinde yasam mücadelesini kaybetti. Güvenlik görevlisinin hayatini kaybetmesi nedeniyle KTÜ Bashekimligi önünde tören düzenlendi.

Törene Trabzon Valisi Aziz Yildirim, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, Trabzon Il Saglik Müdürü Dr. Hakan Usta, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalci, KTÜ Farabi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Celal Tekinbas, Ali Kemal Saglam’in esi ve çocuklari, hastane çalisanlari ve güvenlik görevlileri katildi.

Törende Saglam’in esi ve çocuklari gözyaslarini tutamazken, törende bir konusma yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalci, "Yaklasik bir ay önce menfur bir olay sonucu yaralanan ve dün aksam sehadete eren Ali Kemal Saglam kardesimizin töreni için burada toplandik. Saglik çalisanlarina bu tür siddetler malumunuz artarak devam ediyor. Aci olan böyle bir menfur olay sonucu sehadet serbetini içmesi. Kendisi 45 yasinda genç bir kardesimizdi. Aslinda görevi basinda vefat ettigi için sehit mertebesinde degerlendiriyorum. Acil servisi ve oradaki insanlari korurken böyle bir rahatsizlik oldu. Ondan sonra bir ameliyat süreci gerçeklestirdi. Doktorlarimiz elinden geleni yaptilar ama biz inanan insanlariz sunu biliyor ki her nefis ölümü tadacaktir herkesin ölüm saati bellidir. Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun. Çocuklarina esine, kardeslerine, çalisma arkadaslarina mesai arkadaslarina bas sagligi diliyorum. Allah bir daha böyle elim olaylar meydana getirmesin. Bizde üniversite olarak gerekli tedbirleri alacagiz" dedi.

Çuvalci’nin konusmasinin ardindan dua okudu. Dualarin ardindan Ali Kemal Saglam’in cenazesi gözyaslari ile defnedilecegi Yomra ilçesine götürüldü.

Mesai arkadaslari basin açiklamasi yapti

Acil servis önünde gögsüne aldigi darbe sonucu kalp krizi geçiren ve yaklasik bir aydir tedavi gördügü hastanede yasam mücadelesini kaybeden Ali Kemal Saglam’in mesai arkadaslari Acil Servis önünde basin açiklamasi düzenledi.

Basin açiklamasinda konusan Öz Saglik- Is Sendikasi Trabzon Sube Baskani Engin Erbasaran, "Bu ilk degil son da olmayacak gibi görülüyor. Ali Kemal Saglam kardesimizi bir görev sehidi olarak bugün Allah nasip ederse ebediyete ugurlayacagiz. Ama ne kadar daha bu sekilde bu devam edecek bunu bende gerçekten kestiremiyorum. 5188 sayili özel güvenlik yasasinin bir an önce degismesi gerekiyor. Artik bu yasanin düzenlenmesi yapilmadigi sürece bu gibi olaylar bu gibi durumlara maalesef maruz kalacagiz. Artik bizimde sabrimiz tasmaya basladi.

Gerçekten özel güvenlikte çalisan arkadaslarimizin yasadiklari stresi yasadiklari siddeti burada saatlerce anlatamayiz. Gelinen nokta ortada. Neticede Ali Kemal arkadasimizin görevi basindayken bir siddete maruz kaldi ve kalp krizi geçirdi. Sevdigimiz bir kardesimiz maalesef bugün aramizda yok. Geriye dönemiyoruz" ifadelerini kullandi.

Olay

Olay 10 Eylül 2023 gecesi yasandi. M.U. (25) ve M.T. (24) isimli 2 kisi, KTÜ Tip Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi’ne yakinlari ziyaret etmek için geldi. Kurallar nedeniyle acil bölüme alinmayan sahislar güvenlik görevlileri ile tartismaya basladi.

Tartismanin arbedeye dönüsmesiyle sahislardan biri güvenlik görevlisi Ali Kemal Saglam’in gögsüne yumruk atti. Polisin müdahalesi sonrasi arbede sona ederken, çikan arbede gögsüne darbe alan güvenlik görevlisi kisa bir süre sonra hastane içerisinde yere yigildi. Kalbinin durdugu belirlenen güvenlik görevlisi Saglam, saglik ekiplerinin müdahalesi sonra tekrar yasama döndürüldü. Yogun bakim servisinde tedavi altina alinan Ali Kemal Saglam kalp damarlarindaki daralmalar nedeniyle ameliyat edildi. Arbedenin ardindan gözaltina alinan 2 sahis emniyetteki sorgularinin ardindan çikarildiklari savcilikça tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Yaklasik bir aydir hastanenin yogun bakim servisinde tedavi gören Saglam ise yasam mücadelesini dün aksam kaybetti. Saglam, bugün Yomra ilçesinde son yolculuguna ugurlanacak.
Kaynak: İHA