123 Tip Ögrencisinin Beyaz Önlük Heyecani

Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Tip Fakültesi, 2023-2024 akademik yilinda yeni baslayan dönem 1 ve devam eden dönem 2 hekim adaylari için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenledi.

123 Tip Ögrencisinin Beyaz Önlük Heyecani
Canik Kampüsü 100. Yil Konferans Salonunda gerçeklestirilen törende hekim adayi ögrenciler, beyaz önlüklerini egitim alacaklari hocalarinin ellerinden giydiler. Törende, hekimlige ilk adimlarini atan 123 Tip Fakültesi dönem 1 ve dönem 2 ögrencileri, ailelerinin katilimiyla beyaz önlüklerini giymenin ve hekimlige ilk adimi atmanin heyecan ve gururunu yasadi.

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydin, “Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi ile afiliyasyon anlasmasi yaparak ögretim üyelerimiz ve ögrencilerimiz bu hastanede egitim almaya basladilar. Egitim sürecimiz, yakinda faaliyete geçecek olan morfoloji binasinda devam edecek. Bu gelisme ile Samsun’da daha da güçlü bir Tip Fakültesi olusturmayi hedefliyoruz” dedi.



"Nitelikli hekimler yetistirmek istiyoruz"

Törende konusmasini yapan Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ergin Kariptas, “Egitim’, ‘arastirma’ ve ‘mesleki uygulama’ imkânlarini bünyesinde birlestiren Samsun Üniversitesi Tip Fakültesinin baslica hedefi; ‘nitelikli hekimler’ yetistirmektir. Üniversitemiz, nitelikli egitim anlayisiyla yoluna devam ederken, Tip Fakültemizdeki gelismis laboratuvar ve egitim imkanlariyla ögrencilerimize kaliteli bir egitim sunuyoruz” diye konustu.

Konusmalarin akabinde ögrencilere beyaz önlükleri giydirildi.
Kaynak: İHA