Yesilyurt Beylerderesi Sehir Parki Yesillenecek

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, bugüne kadar 235 parki hizmete açarak toplam 1 milyon 915 bin 831 metrekarelik yesil alani vatandaslarin hizmetine sunduklarini söyledi.

Yesilyurt Beylerderesi Sehir Parki Yesillenecek
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt’ta ki park, sosyal yasam alanlari ile refüjlerin agaçlandirma ve yesillendirme çalismalarinin planli bir sekilde yapilmasi amaciyla hizmete sunulan Tepeköy Fidanlik Alanini ziyaret etti. ‘11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü’ dolayisiyla Beylerderesi Sehir Parkinin 4. etabinda yapilacak etkinlikler için gerçeklesen hazirliklari inceleyen Baskan Çinar, Yesilyurt’u daha yesil ve güzel bir görüntüye kavusturmak için çalistiklarini söyledi.



Baskan Çinar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 2019 yilinda baslatilan ve her yil 11 Kasim’da ülke çapinda kutlanan ‘Milli Agaçlandirma Günü’ dolayisiyla Beylerderesi Sehir Parkinin 4. etabinda agaçlandirma etkinligi düzenleyeceklerini dile getirdi. Yesilyurt’un ismine yakisacak ve deger katacak yesillendirme hizmetlerine ciddi kaynaklar aktardiklarina dikkat çeken Çinar, “Fidanlik Alanimizda 100’ün üzerinde bölge sartlarina uygun, iklim sartlarina uyum saglayacak bitki türlerini yetistirip, gelistiriyoruz. Alaninda uzman ekiplerimizin gözetiminde planli ve sistemli bir çalismanin oldugu alanimizda hazirlanan bitki türlerini parklarimiza, sosyal yasam alanlarimiza ve refüjlerimize yerlestirip buralarin nezih, modern ve konforlu bir görüntüye kavusmasini sagliyoruz. Her yil oldugu gibi yine ‘Milli Agaçlandirma Günü’ olarak kutlanan 11 Kasim’da Beylerderesi Sehir Parkimizin dördüncü etabinda agaçlandirma etkinligi düzenleyecegiz. Belediye olarak o güne özel olarak hem çiçek ve agaç ekimleri yaparken diger taraftan bizden fidan talep eden hemsehrilerimize burada hazirlanan fidanlari paylasacagiz” dedi

Yesilyurt’ta bugüne kadar 235 parki hizmete sunarak toplam 1 milyon 915 bin 831 metrekarelik yesil alani vatandaslarin hizmetine açtiklarini belirten Çinar, ilçede kisi basina düsen yesil alan miktarinin da arttigini söyledi.

Çok amaçli yasam alanlariyla herkese hitap edecek mekanlara sahip yeni nesil park anlayisini öne aldiklarini ifade eden Baskan Çinar, “Ilçemizin ismine, kimligine ve ruhuna yakisacak park alanlarimiza yenilerini eklemek içinde var gücümüzle çalisiyoruz. Tabii ki her zaman ki önceligimiz sehrimizi yeniden ayaga kaldiracak çalismalara tam destek vermektir, bu alanda tüm imkanlarimizi seferber ederken diger taraftan da ilçemizin yasam seviyesini yükseltecek nitelikteki hizmetlerimize her geçen gün bir yenisini eklemek için çaba sarf ediyoruz. 7’den 70’e tüm vatandaslarimizin gönül rahatligiyla gelip dinlenebilecegi, sporunu yapip zamanini faydali geçirecegi sosyal yasam alanlarimizin sayisini hizla artiracagiz. Parklarimizin nezih ve güzel bir görüntüye sahip olmasi bizim için büyük önem tasiyor. Buradaki alanimizda teknik çalismalar yapiliyor, farkli türdeki agaçlarin boylandirilmasi ve uygun zamanda ekimlerinin yapilmasiyla ilgili ön hazirliklar yapiliyor. Burayi sürekli gelistirip yeniliyoruz. Cumhuriyet Örnekköy’de faaliyete sundugumuz Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahamizda ise Tarim ve Orman Bakanligindan aldigimiz küçük fidanlari boylandirip farkli bir çalisma yapiyoruz. Park ve bahçe hizmetlerimizin yani sira tarimsal çalismalarimizla bölgemizin ihtiyaç duydugu hizmetleri aksatmadan sürdürmekteyiz. Güzel bir Yesilyurt, daha yesil bir Yesilyurt için dur durak bilmeden çalistik, çalismaya da devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA