Yalova'da Park Ve Bahçeleri Ögrencilerin Ürettigi Çiçekler Süsleyecek

Yalova Belediyesi ile Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan imzalanan protokole TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ögrenciler tarafindan üretilen çiçekler kentteki park ve bahçelerin peyzaj çalismalarinda kullanilacak.

Yalova'da Park Ve Bahçeleri Ögrencilerin Ürettigi Çiçekler Süsleyecek
Yalova Valiligi’nde düzenlenen protokole Vali Hülya Kaya, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk ve Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese imza atti. Protokol çerçevesinde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tarim Teknolojileri alaninda egitim gören ögrenciler tarafindan okul serasinda üretilen 100 bin kök süs bitkisi Yalova Belediyesi’ne teslim edilecek.

Protokol töreninde konusan Vali Kaya, güzel bir isbirligine imza attiklarini belirterek, “Özellikle Yalova’da çiçeklerimizi ögrencilerimiz yetistiriyor. Belediyemiz de bunlari satin aliyor. Dolayisiyla kentin cadde ve sokaklarda evlatlarimizin yetistirdigi çiçekleri görecegiz. Meslek liselerimizin sektörle olan bulusmasini ben çok basarili buluyorum. Bundan sonraki süreçte bu baglantiyi daha kuvvetli hale getirecegiz. Dolayisiyla bu sekildeki örnek çalismalar bizim de destekledigimiz çalismalar” dedi.

Belediye Baskani Mustafa Tutuk ise geçtigimiz yil liseden 80 bin adet çiçek aliminda bulunduklarini dille getirerek, “Bu sene yine benzer bir alim yapacagiz. Ama bu yilin geçen seneden bir farki var. O da bu yil hangi çiçekleri istedigimizi belirttik. Dis mekanda kullandigimiz bu bitkileri okulumuz üretmeye basladi.

Dolayisiyla da sehrimize dikecegimiz bitkileri okulumuzdan alacagiz. Güzel bir isbirligi oldu. Geçen sene 80 bin çiçek almistik, bu sene 100 bin adet çiçek alacak ve sehrimizi bizin okulumuzun ve ögrencimizin ürettigi çiçeklerle süsleyecegiz. Bu protokolü her yil yaparak okulumuza ve ögrencilerimizin egitimine de katkida bulunmak istiyoruz” diye konustu.

720 bin liralik bir anlasmanin imzalandigi protokolle ilgili konusan Il Milli Egitim Müdürü Akmese ise sunlari kaydetti:

“Buradan elde edilen gelir de ögrencilerimize gidecek. Okulumuzun gelisimi için kullanilacak. Ben sahsina örnek bir davranis ortaya koymasindan dolayi kendisine tesekkür ediyorum. Diger belediyelerimizin de bu anlamda benzer adimlar atmasini bekledigimizi buradan ifade etmek istiyorum. ”
Kaynak: İHA