Türk Balik Üreticisine Uluslararasi Yatirim

Uluslararasi yatirim sirketi E20 Investment, Avrupa’nin önde gelen yüksek katma degerli levrek ve çipura üreticilerinden biri konumundaki Lucky Fish firmasinin çogunluk hissesini, Mediterra Capital’dan satin aldi.

Türk Balik Üreticisine Uluslararasi Yatirim


Birlesik Arap Emirlikleri merkezli uluslararasi yatirim sirketi E20 Investment, Avrupa’nin önde gelen dikey entegre levrek ve çipura üreticilerinden Lucky Fish’in yüzde 70 hissesini alarak çogunluk hissedari oldu. Gida ve tarim alanlarinda Avrupa, Orta Asya ve Afrika’nin önde gelen yatirim sirketleri arasinda yer alan E20 Investment, sirketin çogunluk hissesini, Türkiye’de orta ölçekte ve yüksek büyüme gösteren sirketlere yönelik yatirimlariyla uzmanlasmis özel sermaye sirketi Mediterra Capital’den satin aldi.

Hisse satisinda Mediterra Capital’e Dora Capital, E20 Investment’a ise Ardent Advisory danismanlik hizmeti verdi. Kolcuoglu Demirkan Koçakli Avukatlik Bürosu ve KP Law ise islem için hukuki danismanlik sagladi.

E20 Investment’in Grup CEO’su Sultan el Caberi, gerçeklestirdikleri satin almanin ardindan sirketin uluslararasi pazarlardaki konumunu güçlendirerek büyütmeye odaklanacaklarini söyledi.



Mediterra Capital’in Kurucu Ortagi Murat Erkut ise E20 Investment ile stratejik ortakliga girmekten büyük heyecan duyduklarini söyleyerek, “Pazarin önemli oyuncularindan, Türkiye’nin en büyük yüksek katma degerli, dikey entegre levrek ve çipura üreticisi konumunda olan sirket; bu islemle birlikte yeni basari hikayeleri yazacak. Yeni dönemde sirketin yatirim projeksiyonuna ivme kazandirilacak. Kapasite artisina ek; stratejik pazarlarda rekabet gücünü artiracak hamlelerde bulunulacak. Iki taraf için de olumlu gelismelere vesile olacagina inaniyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA