Eski AK Parti Il Baskanindan HEDEP'in LGBT Içerikli Tüzügüne Tepki

Eski Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Diyarbakir Il Baskani Avukat Serif Aydin, Halklarin Esitlik ve Demokrasi Partisi’nin (HEDEP) tüzügünde yer alan LGBT içerikli maddelere tepki gösterdi.

Eski AK Parti Il Baskanindan HEDEP'in LGBT Içerikli Tüzügüne Tepki
Geçtigimiz günlerde Yesiller ve Sol Gelecek Partisi (Yesil Sol Parti) 4. Olaganüstü Kongresi’nde ismini degistirdi, yeni es genel baskanlarini seçti. YSP’nin yeni ismi Halklarin Esitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak belirlendi.

Eski Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Diyarbakir Il Baskani Avukat Serif Aydin, HEDEP’in tüzügünde yazilanlari ele alarak elestiride bulundu.

Parti Meclisi’nin de büyük degisime ugradigi kongre ile ilgili degerlendirmelerde bulunan önceki dönem AK Parti Diyarbakir Il Baskani Av. Serif Aydin, harflerin degil, zihinlerin degismesi gerektigini söyledi.



Göreve getirilen es baskanlar ve yeni parti meclisi ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Aydin, “Partinin basinda Mardinli Sünni bir Arap olan Mithat Sancar vardi ve sözde degisim diye yerine Hatayli Nusayri bir Arap olan Tülay Hatimogullari getirildi.

Sünni Arap es Baskandan Nusayri Arap es baskana geçilmis oldu. Bir baska açidan; Türk solunun temsilcisi Figen Yüksekdag’dan Nusayri Arap solunun temsilcisine evirilmis oldular. Biraz daha farkli bir açidan ise, HEP ile Leyla Zana ile baslayan siyasal hareket, Hatay’dan Nusayri bir Arap sosyaliste dönüsmüs oldu. Bunun yaninda Kürtlerle hiçbir ilgisi olmayan bir sürü kisiyi yeni seçilen Parti Meclisine doldurdular. Partinin Dil ve Kültür Komisyonu Baskanligina Kürtçe dahi bilmeyen tiyatrocu Kerem Firtina’yi getirdiler. Bütün bunlari da seçmenlerine yenilik diye degisiklik diye yutturmaya çalisiyorlar” dedi.

HEDEP’in yeni olusturulan parti tüzügünü de elestiren Aydin, “Parti tüzügü de skandal söylemlerle dolu. Partinin tüzügünde “cinsel kimligi ve cinsel yönelim farkliliklarinin esitligine dayali bir toplumsal yasami savunma” hedefi belirlenmis. “Ekolojik ve kadin özgürlükçü baska bir dünyanin mümkün oldugu anlayisiyla hareket etmek” partinin ana yol haritasi olarak planlanmis. “Her tür cinsel yönelime dönük tepkilere karsi disiplin yaptirimlari uygulamak” kayit altina alinmis. Bütün bunlarin yaninda ise “Kürt” kelimesinin geçmedigi bir parti tüzügü. Ekolojinin, LGBT savunuculugunun Kürtlerden daha önemli daha degerli oldugu bir Parti tüzügü. Seçmeninin yüzde 95’i Kürt olan bir partinin, Kürtler ile ilgili hiçbir hedefi yok, programi yok, ötesi derdi de yok” diye konustu.

HEDEP’in açik açik Kürt oylari üzerinden saltanat devsirmekten baska hiçbir sey yapmadigini dile getiren Aydin, AK Parti’nin Türkiye Yüzyili vizyonu ile ortaya koyacagi demokrasi ve özgürlükler eksenindeki adimlarla, HEDEP’in siyasal çizgisini tamamen marjinallestirecegini ve bu siyasal hareketi bir tabela partisine çevirmek için tarihi bir firsata sahip oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA