Baskan Seçer Açiklamasi 'Mersin, Belediye Olarak Iyi Yolda'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel Deniz Ticaret Odasi (MDTO) Ekim Ayi Meclis Toplantisi’na katildi. İçel Büyüksehir Belediyesinin su anda mali disiplini saglamis, geliri Türkiye’de ilk 7 içerisinde olan bir belediye oldugunu belirten Seçer, “Belediyemiz Türkiye’de bu açidan çok iyi bir durumdadir. Zaten kredi derecelendirme kuruluslarinin da yüksek puan verdigi birkaç belediyeden biriyiz” dedi.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Mersin, Belediye Olarak Iyi Yolda'
MDTO binasinda gerçeklestirilen meclis toplantisina Baskan Seçer’in yani sira İçel Deniz Ticaret Odasi Baskani Cihat Lokmanoglu, MDTO Meclis Baskani Jozef Atat ve MDTO Meclis üyeleri katilim sagladi.

“Görev yaptigimiz kent, önemli bir kent”

MDTO meclis üyelerine İçel Büyüksehir Belediyesi olarak gerçeklestirdikleri çalismalar hakkinda bilgi veren Baskan Vahap Seçer, görevde oldugu 4,5 yillik süre içerisinde sosyal belediyecilikten kentin yapisal sorunlarinin çözümüne yönelik projelere kadar birçok alanda mevcut imkanlari en rasyonel sekilde kullandiklarini söyledi.

Seçer, “Görev yaptigimiz kent, önemli bir kent. Resmi nüfusuna göre de bir hayli fazla nüfusunun oldugu, 2,5 milyona yakin bir insanin yasadigi, demografik çesitliligin oldugu, her türlü farkliliklarin bir arada yasadigi bir kent. Böyle çesitliligin yogun oldugu bir alanda dogal olarak dengeleri kurup, herkesin gönlünü kazanarak, herkesi memnun etmeye çalisarak görev yapmak aslinda zor bir durum ama isin mihenk noktasini yakaladiginiz zaman da son derece kolay bir durum” dedi.

“Kredi derecelendirme kuruluslarinin da yüksek puan verdigi birkaç belediyeden biriyiz”

İçel Büyüksehir Belediyesinin mali disiplini saglamis ve kredi degerlendirme kuruluslari tarafindan yüksek puan verilen birkaç belediyeden bir tanesi oldugunun altini çizen Baskan Seçer, büyüksehir belediyesinin gelir olarak Türkiye’de ilk 7’de yer alan bir belediye olduguna dikkat çekti. Belediyeyi 3 milyar TL’den fazla bir borç ile devraldiklarini belirten Seçer, “Biz bu süre içerisinde ciddi bir borçlanma yapamadik. Meclis çogunlugunuz olmadigi için öz gelir de olusturamiyorsunuz. Biz bunlardan mahrumduk bu dönem içerisinde. Ama biz bütün bu hizmetleri yaptik ve yaklasik olarak 400 milyon dolar borç ortadan kalkmis durumda. Bunun yaninda 4,5 yildir ne gördüyseniz, yapilan yollardan, alinan 272 adet yeni otobüse, yaklasik 50 dönüm alan üzerindeki otobüs yerleskesinden, yaptigimiz sosyal politika, egitim, içme suyu, kanalizasyon harcamalarina kadar kente dair ne varsa bunlari da yapabilmisiz” ifadelerini kullandi.

“İçel, belediye olarak iyi yolda”

Bir belediye baskanindan öte bir vatandas olarak baktiginda İçel’i belediye olarak iyi yolda olarak degerlendirdigini aktaran Seçer, “İçellerin, devlete ödedikleri paradan bize aktarilan kaynaklarin emin ellerde oldugunu bilmesini arzu ederim. Bildiklerini de düsünüyorum. Yoksa o kadar isin ve bu kadar gelismelerin olmayacagini onlar da takdir ederdi” dedi.

Bir belediyenin borçsuzlugu ile övünmeyecegini ancak kendisinin ‘Belediyeyi iyi yönetiyoruz’ demekten çekinmedigini vurgulayan Seçer, “Ben ‘Belediye olarak benim gelirim yüksek’ diyorum. Bunu her belediye baskani söylemez. ‘Önemli olan bu parayi akilci harcamak’ diyorum. Biz genis bir hinterlandiz.

16 bin kilometrekare bir alan, 10 bin kilometrekaresi belediyemize ait. Böyle genis bir hinterlanda hizmet yapiyorsunuz. Zamaninda finansa erisebilseydik çok daha ucuz maliyetlerle, çok daha uygun ödeme sartlarinda, çok daha hizli ve çok daha güzel hizmetler olabilirdi" diye konustu.

“Sehrimize vermis oldugunuz çok büyük katkilar var”

MDTO Meclis Baskani Jozef Atat da konusmasinda, Baskan Seçer’in 4,5 senedir İçel’de verdigi hizmetlerden hem kendisi, hem MDTO Meclis üyeleri hem de İçel halkinin çok memnun oldugunu kaydederek, “Basarilarinizin devami gelecek dönemde de olur. Sehrimize vermis oldugunuz çok büyük katkilar var. Özellikle sehrimizin güzellestirilmesinde ve egitim alaninda yapmis oldugunuz çok büyük destekler herkes tarafindan takdir ediliyor. Üniversite talebelerine ve liselilere vermis oldugunuz burslar ve bunlarin haricinde bizim üniversitede yaptirmakta oldugumuz ve sizlerin de büyük katkisi oldugu Denizcilik Fakültesi ile ilgili katkilariniza çok tesekkür ederiz. Takriben nisan veya mayis ayinda yatirimimiz bitecek. Açilisini sizlerin de onurlandirmasini bekleriz. Yine sehrimizde yapmis oldugunuz katkilar hepimizin en büyük bas tacidir” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Baskan Seçer, MDTO meclis üyelerinin kentle ilgili sorularina yanit verdi. Toplanti MDTO Meclis Baskani Jozef Atat tarafindan Baskan Seçer’e hediye takdimi gerçeklestirilmesi ve toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA