Barbaros Mahallesinde Sulama Kanali Temizleniyor

MASKI Genel Müdürlügü, Yunusemre ilçesine bagli Barbaros Mahallesinde DSI’ye ait sulama kanalinda 2 kilometrelik temizlik çalismasi yapiyor. Sulama kanalinin geçtigi diger mahallelerde de temizlik çalismasi devam edecek.

Barbaros Mahallesinde Sulama Kanali Temizleniyor
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, DSI’ye ait sulama ve kurutma kanallarinda temizlik çalismalarini sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi bünyesinde gerçeklestirilen çalismalar kapsaminda Yunusemre ilçesine bagli Barbaros Mahallesi’nden geçen sulama kanalinda 2 kilometrelik temizlik isi gerçeklestiriliyor. Çalismalarla birlikte olabilecek bir yagista taskin riskine karsi önlem aliniyor.

“Sulama kanalinda yapilan çalisma çok önemli

Barbaros Mahallesi Muhtari Siyami Alak, “Mahallemizde bulunan DSI’ye ait olan sulama kanalinda yagisli havalarda meydana gelebilecek taskinlara karsi MASKI Genel Müdürlügü tarafindan temizlik çalismasi yapiliyor. Temizlik çalismasiyla birlikte kanal yatagindaki suyun akisi da saglikli hale getirilecek. Vatandaslarimiz da sulama kanalini çöplük olarak kullanmasinlar. Dogaya ve çevreye zarar vermeyelim. MASKI Genel Müdürlügü tarafindan mahallemize yapilan hizmetlerden memnunuz. Cengiz Baskanimiza tesekkür ediyoruz” dedi.



“Vatandaslarimiz sulama kanalini çöplük olarak kullanmasinlar”

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik ise sunlari söyledi: “Manisa’da yagisli havalarda meydana gelebilecek taskinlarin önüne geçmek amaciyla idare olarak dere temizlik çalismalari disinda sulama kanallarinda da temizlik çalismalarini sürdürüyoruz. Karsilastigimiz manzaralar hiç iç açici degil. Dere yataklari ve kanallar bilinçsiz vatandaslar tarafindan çöplük gibi kullaniliyor. Bu durum hem çevre hem de insan sagligi açisindan büyük tehlike olusturuyor. Vatandaslarimizdan istegimiz, dere yataklari ve kanallari çöplük olarak kullanmayalim. Temizlik çalismalari esnasinda yüzlerce kamyon zararli madde çikartiyoruz. Vatandaslarimizi bu konuda bilinçli olmaya çagiriyoruz”
Kaynak: İHA