Aydin'da 'Umre Egitim Semineri' Düzenlendi

Diyanet Isleri Baskanligi Hac ve Umre Hizmetleri Daire Baskanliginin organizasyonu ile Aydin’dan umreye gidecek olan vatandaslar için Il Müftülügü tarafindan ’2023 Yili Umre Yolculari Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.

Aydin'da 'Umre Egitim Semineri' Düzenlendi


Seminerde konusan Il Müftüsü Hasan Günes, "Degerli kardeslerim güzel bir yolculugun arefesindesiniz. Diyanet Isleri Baskanligi Hac ve Umre Hizmetleri Daire Baskanligimiz Türkiye’den kutsal topraklara umre ibadeti için yola çikacak olan sizler için her türlü imkani saglamistir. Ibadetlerin degeri ve kiymeti niyet ile baslar. Sevgili peygamberimiz (S.A.V.) ’Ameller niyetlere göre karsilik bulur’ buyurmustur. Umre bir seyahat degil bir ibadettir. Bu nedenle bu ibadete baska düsünceler karistirmadan sadece Allah rizasi için yapmaliyiz. Her ibadetin bir kurali oldugu gibi Umrenin de bir kurali vardir. Onu ögrenmeli, bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Bu konuda hepinize basarilar diliyorum. Allah simdiden niyetinizi halis eylesin. Mukaddes topraklarda devletimiz, milletimiz, sevdikleriniz, filistinli kardeslerimiz ve bütün islam alemi içindua ediniz. Allah yolculugunuzu hayirli kilsin" dedi.



Aydin Il Müftülügü tarafindan organize edilerek Il müftülügü konferans salonunda gerçeklestirilen seminere; Il Müftüsü Hasan Günes, Il Müftü Yardimcilari Ilçe Müftüleri, sube müdürleri görevliler ve umreciler katildi.

Kaynak: İHA