Koçarli'da 'Fener Alayi' Çoskusu Yasandi

Cumhuriyetin 100.yili kutlama etkinlikleri kapsaminda Aydin’in Koçarli ilçesinde Fener Alayi coskusu yasandi.

Koçarli'da 'Fener Alayi' Çoskusu Yasandi


Koçarli Cumhuriyet Meydani’nda toplanan protokol ve vatandaslar 100. yil coskusunda ilçe sokaklarini fener alayi ile aydinlatti. Cumhuriyet meydanindan baslayan fener alayinda Türk Bayraklari, mesaleler ile etkileyici görüntüler ortaya çikti. Yüzlerce Koçarlili, milli marslar esliginde, coskuyla Türk bayraklari sallayarak Cumhuriyetin 100. yilinin anlamini bir kez daha vurguladi. Küçükten büyüge tüm Koçarli ellerinde bayraklarla Fener Alayi’na katilirken, bazi vatandaslar ise fener alayina evlerinin balkonlarindan bayrak sallayarak destek verdi.

Koçarli’da gerçeklesen ’100. Yila Ilk Adim’ Fener alayinda açiklama yapan Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, cumhuriyetin 100. Yilinin Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu yeniden hatirlattigini ifade ederek, “Bugün herkes tek bir duygu için burada. Cumhuriyet için. Vatan, Millet, Bayrak sevgisi için. Basta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere tüm silah arkadaslarini, aziz sehitlerimizi ve demokrasi sehitlerimizi rahmetle, minnetle aniyorum’’ dedi

100. Yila Ilk Adim Fener Alayi Yürüyüsü, Koçarli Cumhuriyet Meydani’nda marslar ve halk oyunlari gösterileri ile son buldu. Fener Alayi’na Koçarli Kaymakami Ersin Tepeli, Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, daire müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri, ögretmenler, ögrenciler ve yüzlerce Koçarlili vatandas katildi.

Kaynak: İHA