Kütahya Atatürk MTAL Ögrencileri Avrupa'da Egitim Aldi

Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafindan hazirlanan Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan finanse edilen Endüstride ve Mesleki Egitimde Kalite (EMEK) projesi çerçevesinde, Elektrik Elektronik Teknolojileri alanindan 2 ögretmen ve 6 ögrenci Italya’nin Rimini seshrinde, 4 ögretmen ve 12 ögrenci de Almanya Gelsenkirchen kentinde egitimlerini tamamladi.

Kütahya Atatürk MTAL Ögrencileri Avrupa'da Egitim Aldi
Robotik programlama otomasyon ve kompanzasyon egitimi alan Endüstriyel Bakim Onarim dali ögrencileri, Almanya ve Italya’daki isletmelerde 3 hafta staj yaparak kendilerini gelistirdiler.

2010’dan beri aktif bir sekilde çalismakta olduklarini dile getiren Kütahya Atatürk MTAL Elektrik Bölümü Ögretmeni Gökhan Yasar, "Pandemi döneminde yurtdisi yasaklari oldugu için çikamadik, onun disinda her sene onlarca ögrencimizi ve ögretmenimizi egitimlere göndermekteyiz. Bu zamana kadar Hollanda, Almanya, Avusturya, Slovakya, Ispanya, Italya gibi sanayide iyi olmus ülkelerle çalisma sansini elde ettik. Bu imkani bize sagladigi için Ulusal Ajansa okulum adina çok tesekkür ederim" dedi.

Katilimci ögrencilerde, bu imkani kendilerine sagladigi için Türkiye Ulusal Ajansina tesekkür etti.
Kaynak: İHA