Gümüshane'de Bin Kisi Filistin Için Yürüdü

Gümüshane Sivil Inisiyatif Platformu tarafindan yaklasik bin kisinin katilimiyla Filistin’e destek için yürüyüs gerçeklestirildi.

Gümüshane'de Bin Kisi Filistin Için Yürüdü
Tarim Il Müdürlügü önünden baslayan yürüyüse basta STK’lar ve siyasi parti temsilcileri olmak üzere yaklasik bin kisi katildi.

Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kalabalik, ellerinde Türk ve Filistin bayraklari tasidi. Postane önünde sona eren yürüyüsün ardindan Sivil Inisiyatif Platformu adina Gümüshane Memur-Sen Il Temsilcisi Ergin Aslan basin açiklamasi yapti.

“Batili ülkeler siyonistleri kinamaktan imtina etmistir”

Memur-Sen Il Temsilcisi Ergin Aslan, batili devletlerin Israil’in yaninda olduklarini ve katliamlari kinamaktan imtina ettiklerini söyleyerek, “ABD’nin basini çektigi Israil destekçisi Batili ülkeler, bu vahset karsisinda zalimden yana açiklamalar yapmis, siyonistleri kinamaktan imtina etmistir. Üstelik ABD, soykirimda kullanilan silahlari Israil’e göndermeye devam edeceklerini, utanmazca, arlanmazca beyan etmistir. Soykirimci devlet, kendisine verilen sartsiz ve kayitsiz destegi firsata dönüstürmüs, bütün dünyanin dehset verici bir öfkeyle izledigi hastane saldirisini açikça ve alçakça bir katliam amaçlayarak en yikici füzelerle gerçeklestirmistir. Yasanan vahsetin farkinda olduklari ve bunu dünya kamuoyuna izah edemeyeceklerini bildikleri için inkâr ediyorlar. Oysa bütün dünya, Israil ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çiplagiyla görmüs oldu. Buradan açik ve net söylüyoruz. Bu soykirimin ortagi Akdeniz’e gemilerini gönderen ABD’dir, Ingiltere’dir. Ülkesinde Filistin’e destek eylemlerini yasaklayan Fransa’dir. Hala Israil’in kendini savunma hakki vardir diyen Almanya’dir” dedi.



“Filistin’in savunmasi mesrudur ve desteklenmelidir”

Filistin’in yillardir insani krizin pençesinde oldugunun altini çizen Aslan, “Gazze basta olmak üzere bütün Filistin yillardir insani krizin pençesinde olan bir ülkedir. Israil’in bu saldirilari, bölgedeki aciyi, yikimi ve çaresizligi daha da artirmaktadir. Kadinlar, çocuklar ve yaslilar dâhil olmak üzere masum sivillerin ölümüne neden olan bu vahsetin sorumlulari acilen adalet önünde hesap vermelidir. Her savasin bir hukuku vardir. Ne olursa olsun mabetlere, mekteplere ve hastanelere dokunulmaz. Fakat kandan ve irinden beslenen bu terör örgütü, vahsetini sinirlayacak hiçbir degere ve hukuka sahip degildir. Filistin’in kendisini bu isgalci ve soykirimci Israil’e karsi savunmasi mesrudur ve desteklenmelidir. Bunun için Gümüshane’den Gazze’ye direnise bin selam diyoruz” ifadelerini kullandi.

Grup, basin açiklamasi sonrasi edilen dualarin ardindan dagildi.
Kaynak: İHA