Etnospor Etkinlik Tiri Sindirgili Çocuklarla Bulustu

Cumhuriyetin 100. Yili etkinlikleri dahilinde geleneksel sporlar ve oyunlar etkinlik tiri Sindirgili çocuklarla bulustu.

Etnospor Etkinlik Tiri Sindirgili Çocuklarla Bulustu
Dünya Etnospor Konfederasyonunun geleneksel sporlari ve oyunlari yayginlastirmak amaciyla hizmete aldigi etkinlik tiri, Balikesir’in Sindirgi ilçesinde Cumhuriyet meydaninda genç, çocuk ve yetiskinlerle bulustu.

Etnospor Etkinlik tirinda, katilimcilar, okçuluk, ok savaslari, masa oyunlari, kale oyunu, mas güresi, çömlek oyunu, topaç ve VR oyunlari gibi etkinlikleri deneyimledi. Dünya Etnospor Konfederasyonu, Sindirgi Belediyesi, Ilçe Milli Egitim müdürlügü isbirliginde gerçeklestirilen etkinlikte ögrenciler basta olmak üzere binlerce çocuk geleneksel sporlari ve oyunlari deneyimledi.

Etkinlik sorumlusu Numan Ridvan Parto, deprem bölgesinde hizmet veren tirin diger illere de gitmeye basladigini belirterek, "Su anda Balikesir, Sindirgi’dayiz. Bundan önce deprem bölgelerini gezdik. Yaklasik olarak 20 il, deprem yasadigi illeri ve depremzelerin yasadigi diger çevre illeri gezdik etkinlik tirimizla. Etkinlik tirimizda geleneksel spor ve oyunlarimiz var: VR gözlük, okçuluk, ok savaslari, masküresi, birçok çesit zekâ oyunlari gibi. Zekâ oyunlarinda mangala var 9 tas, 3 tas oyunlarimiz da bulunuyor. Eskiden kalma geçmisten kalma geleneksel dönen salincagimiz var. Bu tarz aktivitelerle su anda illeri geziyoruz. Deprem bölgeleri bitti. Hedefimiz Türkiye’nin 81 ilini gezmek. Su ana kadar yaklasik 40 il gezdik. Amacimiz çocuklara deneyimleme alani kurup geleneksel spor ve oyunlarimizla tanistirmak. Bu vesileyle çocuklar geleneksel spor oyunlarimizla tanisip ilerde bu branslardan birini seçip bu sporlarda uzmanlasabiliyorlar. Hangi yas grubu; 4-5 yasindan itibaren 17-18 yasina kadar olan yas gruplarina hitap ediyor. Ama söyle de bir seyle karsilasabiliyoruz. 30-35 yaslarindaki bir abimiz ya da bir ablamiz geldiginde ona da okçulukla ilgili bir deneyimler yasatabiliyoruz. Yani bir ok attirabiliyoruz. Bu sporla tanistirabiliyoruz” dedi.

Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas da çocuklarla birlikte ok atti. Çocuklarla keyifli vakit geçirdiklerini ve geçmisi gelecege tasiyan bu etkinliklerin önemli oldugunu belirten Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas “Dogal sehir Sindirgi diye bosuna demiyoruz. Cumhuriyet meydanimizda gençlerimizle alakali, çocuklarimizla alakali, geleneksel sporlarla onlari egitmek, o bölgeye onlari kanalize etmek, anlayislarini degistirmek için yapilan, Dünya Etnospor baskanimiz Bilal Erdogan tarafindan ilçemize getirilen bir Etnospor tirimiz var. Çocuklarimiz hem egleniyor, hem de ögreniyorlar. Ata, okçuluga, geleneksel sporlara meraklari artiyor. Cumhuriyetin 100. Yilinda dogal sehir Sindirgi’da yeni bir etkinlikle meydandayiz. Her dakikasi, her saniyesi etkinliklerle dolu dogal sehir Sindirgi’ya herkesi bekliyoruz. Hem geleneksel atli sporlar federasyon baskanimiz Zübeyir Bekiroglu’na ve Dünya Etnospor Konfederasyon baskanimiz Bilal Erdogan’a tesekkür ediyorum” dedi.

Geleneksel oyunlari deneyimleyen Samet Gökgöz “Böyle sporlar atalarimizdan kalma degisik böyle sporlar çok iyi. Okçuluk falan yaptik, çok güzel eglendik. Baska mangala 3 tas gibi oyunlar oynadik. Böyle sey çekmece oynadik, ellerle sopalari çektik. Bence böyle yarismalar her zaman olmali. Seklinde konusurken Melisa AK ise “Salincakta sallandim, oyunlar oynadim, ok çekerken de çekemedim. Bu tür etkinliklerin her zaman yapilmasini istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA