Camili Havzasinda Bulunan Maral Selalesine Sonbaharda Yogun Ilgi

Artvin’in Borçka ilçesindeki Camili Havzasi’nda bulunan Maral Selalesi, sonbahar mevsiminde ziyaretçi akinina ugruyor.

Camili Havzasinda Bulunan Maral Selalesine Sonbaharda Yogun Ilgi
Artvin’in Borçka ilçesine bagli Maral köyünde bulunan Maral Selalesi sonbahar mevsiminde de doga tutkunlarinin yogun ilgisini çekiyor. UNESCO tarafindan korunan bölgeler arasinda bulunan Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alani olan Camili Havzasi’nda irili ufakli derelerin birlesmesiyle olusan Maral Selalesi, 65 metreden yüksekligikten vadi tabanina dökülüyor.

Ilçe merkezine yaklasik 60 kilometre mesafede, Maral Selalesi görenleri büyülüyor. Türkiye’nin flora ve fauna açisindan en zengin bölgelerinden biri olan Camili Havzasi’nin muhtesem görünümüne renk katan selaleye yörede yasayanlar tarafindan "yeryüzü cenneti" olarak tarif ediliyor.

Macahel Vadisi’nin sonbahar mevsiminde büründügü renk cümbüsü de doga fotografçilarinin vazgeçilmezleri arasinda yer alirken selaleye ulasim araç yolunun bitiminden sonra yaklasik 10 dakikalik yürüyüsle saglaniyor.

“Bölgede bir çok selale var bir çogu kesfedilmeyi bekliyor”

Istanbul’dan gelen Doga Fotografçisi ve Sosyal Medya içerik üreticisi Ahmet Ceren, Artvin’in inanilmaz bir dogaya sahip oldugunu ifade ederek dogada ki tüm renk geçislerinin Artvin’de görüldügünü söyledi.



Artvin’e daha önce bir çok defa geldigini hatirlatan Ceren “Maral Selalesine daha önce hiç gelmemistim ancak bugün gelmek nasip oldu ve iyi ki de gelmisim çok güzel, çok görkemli selale. Burada macahel bölgesinde bir çok selale var. Bazilari kesfedilmis, bazilari kesfedilmeyi bekliyor. Bu kesfedilen salelerden bir tanesi ve yaklasik 65 metre yüksekten dökülüyor. Çok görkemli bir selale ben bayildim. Simdi fotograflarimi çekecegim sonrasinda da rotama yoluma devam etmeyi düsünüyorum” dedi.

Rize’den gelen Doga tutkunu Aydan Oral ise Maral Selalesine daha önce hiç gelmedigini ve sonbahar mevsiminde görmek istedigini belirterek ”Maral Selalesin çok merak ettigim hele ki bu mevsimde görmek istedigim yerlerden birisiydi. Zaten tabiati anlatmaya kelimeler yetmiyor. Her geçtigimiz noktada daha güzelini gördükçe çekmeye yetistiremedim artik biraktim telefonu. Gözümle beynime kayit etmek istedim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA