Iran Açiklamasi 'Gazze'de Soykirim Devam Ederse ABD Ve Israil Bu Atesten Kurtulamayacak'

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran yönetiminin bölgede savas istemedigini ancak Gazze’ye yönelik Israil saldirilarinin durdurulmasi gerektigini belirterek, "Buradan Gazze’deki soykirimi destekleyen ABD’li yöneticilere sesleniyorum. Biz, bölgede savasin genislemesini ve büyümesini istemiyoruz ancak Gazze’de soykirim devam ederse ABD ve Israil bu atesten kurtulamayacak" dedi.

Iran Açiklamasi 'Gazze'de Soykirim Devam Ederse ABD Ve Israil Bu Atesten Kurtulamayacak'
Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’nin New York kentindeki BM Genel Kurulu’nda Gazze için düzenlenen acil toplantida konustu.

ABD ve bazi Batili ülkelerin Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarina verdikleri destegi elestiren Abdullahiyan, "Güvenlik Konseyinde alinan kararlar Israil’i Gazze saldirilarini destekliyor ve Filistinlileri terörist olarak adlandirarak onlarin isgale karsi mesru savunma haklarini görmezden geliyor. Güvenlik Konseyi barisin saglanmasinda yetersiz kaldi. ABD ve bazi Avrupa ülkeleri Gazze’de sadece 3 hafta içerisinde 7 bin Filistinli sivilin katledilmesini izlediler. Ayrica bu rejime silah ve para destegi de sagliyorlar" ifadelerini kullandi.

"Gazze’de soykirim devam ederse ABD ve Israil bu atesten kurtulamayacak"

Israil’in Gazze Seridi’nde Filistinlilere yönelik soykirim yaptigini vurgulayan Abdullahiyan, ABD’yi Israil’e silah destegi vermemesi konusunda uyardi. Abdullahiyan, Tahran yönetiminin bölgede savas istemedigini ancak Gazze’ye yönelik Israil saldirilarinin durdurulmasi gerektigini belirterek, "Buradan Gazze’deki soykirimi destekleyen ABD’li yöneticilere sesleniyorum. Biz, bölgede savasin genislemesini ve büyümesini istemiyoruz ancak Gazze’de soykirim devam ederse ABD ve Israil bu atesten kurtulamayacak" dedi.



"Siyonist rejimin kendini kurban olarak göstermesi sadece komik ve gülünç bir durum"

Isgal altinda olan Filistinlilerin Israil karsisinda kendilerini savunma haklari oldugunu vurgulayan Abdullahiyan, Filistinlilerin kendi kaderlerini teyit etme ve baskenti Kudüs olan devlet kurma hakkina sahip olduklarini söyledi.

Abdullahiyan, "Siyonist rejim isgal ve aldatma üzerine kurulmustur. Su ana kadar bölgede 20’nin üzerinde savasin sorumlusudur. Kendisine komsu olmayan ülkelere dahi saldiri girisimlerinde bulundu. Bu rejim hiçbir uluslararasi hukuka riayet etmeyen isgalci bir yapiya sahip. Hamas ve Filistinli diger direnis gruplarinin isgalci rejim karsisinda kendilerini savunma hakki vardir. Siyonist rejimin kendini kurban olarak göstermesi sadece komik ve gülünç bir durum" ifadelerini kullandi.

"Iran, Türkiye ve Katar Hamas ile Israil arasinda esir takasina katki sunmaya hazir"

Hamas’in Israil ile esir takasina hazir oldugunu belirten Abdullahiyan, Israil tarafindan tutulan 6 bin Filistinli karsisinda Hamas’in tüm sivil Israillileri serbest birakmaya hazir oldugunu söyledi.

Abdullahiyan, "Hamas liderleri bize sivil olan Israilliler ile esir takasina hazir olduklarini bildirdiler. Biz bölgede baris ve istikrarin saglanmasi için sorumluluk almaya haziriz. Iran, Katar ve Türkiye ile birlikte esir takasina katki sunmaya hazir" dedi.

Kaynak: İHA