Milletvekili Gürban'dan Israil'e Sert Tepki

TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu Üyesi IYI Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Israil’in sivillere yönelik saldirilarini kinayarak, Gazze ve Filistin’in yaninda olduklarini belirtti.

Milletvekili Gürban'dan Israil'e Sert Tepki
TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu Üyesi IYI Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Israil’in sivillere yönelik saldirilarini kinayarak, Gazze ve Filistin’in hakli davasinda onlarin yaninda olduklarini açikladi.

“Sivillere yönelik saldirilari en agir sekilde lanetliyorum”

IYI Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, “Sözlerime baslamadan önce Hamas’in saldirisi sonucu Israil’in baslattigi agir abluka ve bombardimanlarin mesru müdafaayla alakasi olmadigini belirtmek istiyorum. Israil bir terör devleti halini alarak kadin, çocuk, yasli demeden masumlarin, mazlumlarin kanini dökmektedir. Israil’in hastane ve okul binalarina yaptigi saldirilari, sivil binalara yaptigi saldirilari en agir sekilde lanetliyorum. Tüm Dünyanin gözü önünde Gazze’de bir vahset yasaniyor. Insani degerlerin ayaklar altina alindigi bu zalimligin agir faturasini basta çocuklar olmak üzere Filistinli siviller ödemektedir. Gazze’nin yanindayiz. Hakli davalarinda Filistin’in yanindayiz. Her haksizlikta oldugu gibi zalimin karsisindayiz. Netanyahu Nazi kalintisi anlayisiyla hastalarin ve sivillerin bulundugu bir hastaneyi bombalatmistir. Insan olup o görüntülere bakip vicdani sizlamayan hiç kimse yoktur. Bunun adi Genel Baskanimizin da dedigi gibi ’Netanyahu Terörü’dür. Dünya bu teröre dur demelidir. Bu vahsete karsi insanlik ortak tutum almalidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA