21 Yil Önce Yazilan Mektup Ulasti

"Cumhuriyet’in 100. Yilina Mektup Kampanyasi" çerçevesinde 2002 yilinda yazilan mektuplar, Kütahya’da da sahiplerine ulastirilmaya baslandi. 8 Mayis 2002’de oglu Yasin Yilmaz’a yazdigi mektubu teslim alan eski Kütahya Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, duygusal anlar yasadi.

21 Yil Önce Yazilan Mektup Ulasti
PTT, 21 yil önce ’2023’e Cumhuriyetimizin 100’üncü Yilina Mektup’ isimli bir kampanya baslatmisti. Kampanya çerçevesinde vatandaslar o yillarda yazdiklari mektuplarini 2023 yilinda teslim edilmek üzere PTT’ye emanet etmisti. Kütahya’da 8 Mayis 2002 günü oglu Yasin Yilmaz’a yazdigi mektubu teslim alan Kütahya Il Genel Meclisi eski Baskani Musa Yilmaz, duygusal anlar yasadi. Yilmaz’in 21 yil önceki öngörülerinin hemen hemen hepsinin neticelendigi görüldü.

Yilmaz’in mektubunda, "Koalisyon hükümetinin kötü yönetimi, yillik enflasyonunun yüzde 75’ler seviyesinde olmasi, basörtüsü zulmü, daha özgür, müreffeh, demokratik Türkiye temennisi" o dönemin problemleri ve çözüm önerileri gözler önüne serdi.

Öngörülerinin gerçeklesmis olmasindan mutluluk duydugunu kaydeden Yilmaz, "Mektup benim içinde sürpriz oldu, hatta belli bir süre unutmustuk. En son ulastirma bakanimiz onu gündeme getirince bizde hatirladik bu mektubu. Adres güncellemesi yaptik. Tabii ki 2023’e yaziyoruz, sene 2002. Hayat bu belli olmaz diye. Hayatta oluruz olmayiz diye. En kolay ulasabilecegi baba ocaginin adresini vermistik ama bugün çok sükür hayattayiz ve kendi adresimize PTT’miz getirdi. Mektupta 2002 yilini çok özet olarak anlatmisim, çok detayli, hem özet hem detay vererek konu basliklarini arkali önlü 2 sayfalik bir mektup, ailevi konulara deginmisim, çocuklardan beklentilerimi yazmisim. Çok mutlu oldum bugün, o gün öngördügüm seyler üzerinde çocuklarimin varmis oldugu noktayi bir de memleketin genel durumu, o gün basörtüsü sorununa deginmisim, Insallah önümüzdeki yillarin, Türkiye’nin daha özgür ve bu tip tartismalari asacak bir ülke olmasini dinlemisim, onu da gördük. O günkü kriz ortamindaki ekonomik durumu özetlemisim çok kötü oldugumuzu ve seçimlerden, 2002 seçimlerinden, 3 Kasim seçimlerinden 6 ay önce yazdigim bir mektup ve Insallah bugünkü Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in iktidara gelecegini öngörmüsüm ve onun gelmesiyle birlikte tabi bir takim da sikintilar, ceza vs. o günkü sartlarda var, engellenmeye çalisildigina deginmisim. Amerika’nin dünyanin tek sahibi oldugunu ve gerçekten dünyaya zulmettigine deginmisim. Bu mektupta, kisacasi 2002 yili ortaminda baktigim her konuda tespit ettigim ve çocuklarimiza hedef gösterdigim ülkemiz için temenni ettigim seylerin hepsinin gerçeklesmis olmasindan çok mutluyum. Mektup bizim için de önemli. 8 Mayis 2002 Çarsamba günü saat 10.00’da yazmisim. Devletimiz o zaman PTT Genel Müdürlügü bir kampanya yapmisti. Cumhuriyetin 100. yilina diye, ona katilmisim. Benim yazi aliskanligim var. Bu benim için kiymetli bir ödül oldu bugün. Bu mektubu çocuklarimdan birinin adresine, ismine yazmisim, Yasin Yilmaz ismine. O günlerde Anadolu Ögretmen Lisesinde okuyordu. Ona bir hedef koymusum. Tabii kirsal kesimden geldigimiz için bir tip doktoru olmasini çok arzuluyorduk çünkü kendisi çok basariliydi ve bu alanda da kendisini gelistirmesini çok arzu etmistik. O da bir anlamda gerçeklesti. Iyi bir dereceyle okulundan mezun oldu. Güzel bir dereceyle Cerrahpasa Tip Fakültesini bitirdi. Sonrasinda ihtisaslar yapti, yan dal uzmanliklari yapti ve su anda da kendi alaniyla ilgili Amerika’da çalismalar yürütüyor, esiyle birlikte. O da ülkemiz adina gelecekte çok faydali projeleri gerçeklestirecegine inaniyorum. Bundan da çok memnun oldum. Bu mektubu biraz sonra çocuklarima, tabi sayfa olarak atacagim, whatsapp üzerinden. Onlarda heyecanlanacak ve o günkü düsüncelerimi görmüs olacaklar" diye konustu.

Kaynak: İHA