Çorum'daki Arkeolojik Kazilara Isik Tutan Fotograf Sergisi

Çorum’da, “Cumhuriyeti’n 100. yilinda Çorum Kazilarindan Yansimalar Fotograf Sergisi” ve ünlü metal sanatçisi Hasan Tuluk’a ait eserlerin yer aldigi “Metallerin Dili ile Anadolu” sergisi açildi.

Çorum'daki Arkeolojik Kazilara Isik Tutan Fotograf Sergisi
Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Çorum Müzesi isbirligiyle açilan sergide, Çorum’da devam eden arkeolojik kazilarin ilk yillarina ait 50 fotograf sergilendi. Il Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektas, insanoglunun güzeli saklama ve koruma isteginin zamanla gösterme arzusuna dönüstügünü bu arzunun il müzelerin kurulmasini sagladigini söyledi.

Bektas, “Bugün açilisini yapacagimiz, Çorum Kazilarindan Yansimalar ve Metallerin Dili ile Anadolu sergisi ilk basta farkli gibi görülse de, her iki sergimizde Anadolu’nun tarihsel birikimini ve kültürel degerlerini ortak bir paydada bulusturmakta ve bizlere yansitmaktadir” dedi.

Müze Müdürü Metin Çakar ise, Müze Müdürlügü olarak Cumhuriyetin 100. yilina yakisir bir sergi hazirladiklarini belirterek, “Önemli arkeolojik alanlarin pek çoguna sahibiz ve buralarda Bakanlar Kurulumuz ve Cumhurbaskanimizin kararlariyla 5 tane arkeolojik kazi devam etmekte. Bizlerde bu arkeolojik kazilarin son 100 yildir geçmisten bu güne kadar arsivlerde kalmis, pek çogumuzun görmedigi ama çok güzel anilari içerisinde barindiran fotograflardan olusan bir seçme sergi yapmaya karar verdik. Kazilarda görev alan hocalarimizdan gelen arsiv fotograflari titizlikle incelendikten sonra sergimiz olusturuldu” dedi.

Vali Yardimcisi Bayram Köse de serginini açilmasinda katki sunan herkese tesekkür etti. Serginini açilis kurdelesi Vali Yardimcilari Bayram Köse ve Tamer Orhan, Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Çorum Il Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektas tarafindan kesildi.

Sergide Çorum’da 1834 yilindan itibaren baslayan arkeolojik arastirmalar ve devam eden arkeolojik kazi çalismalari, bugüne kadar yapilan bilimsel kazilar ve eserlerden görüntüler yer aldi.
Kaynak: İHA