Basarili 45 Ögrenci, 4 Avrupa Ülkesinin 16 Sehrinde 8 Günlük Tura Çikacak

Bayburt Üniversitesinin 15. yili onuruna planlanan Avrupa turuna katilmaya hak kazanan 45 basarili ögrenci, Fransa, Lülsemburg, Belçika ve Hollanda’daki 16 sehri kapsayan egitim kurumlari ziyareti ve gezi programiyla rüya gibi bir haftayi tecrübe edecek.

Basarili 45 Ögrenci, 4 Avrupa Ülkesinin 16 Sehrinde 8 Günlük Tura Çikacak
Fransa’dan Paris, Troyes, Alsace, Strasbourg ve Colman; Lüksemburg’dan Shengen, Remich ve Lüksemburg; Belçika’dan Brüksel ve Brugge; Hollanda’dan Rotterdam, Delft, Amsterdam, Marken, Volendam ve Giethoorn sehirlerini kapsayan 8 günlük tur kapsaminda egitim kurumlarini ve enstitüleri ziyaret ederek farkli egitim sistemlerini yerinde gözlemleyecek olan ögrenciler, ayni zamanda her sehrin kültürel dokusunu tecrübe ederek kültürlerarasi etkilesimli bir gezi rotasini da tamamlamis olacaklar.

15. yil kurulus etkinlikleri haftasinin kapanis gününde lansmani yapilan Avrupa turuna katilacak olan 45 ögrenci, basari kriteri esas alinarak çesitli objektif seçim süreçleri sonunda belirlendi. Bu baglamda tura katilim kotasinin 20’si, 2023 yili YKS’de Bayburt Üniversitesini tercih eden ögrenciler arasindan en yüksek puanla yerlesenlere ayrildi. Bunun yani sira, Türkiye’nin zirvesine yükselme basarisinin yakalandigi 2209-A ögrenci projeleri kategorisinin 2023/1. döneminde desteklenen 118 projenin ekibinde yer alan ögrenciler arasindan 10’u, Teknoloji Transfer Ofisi gözetiminde gerçeklesen çekilisle kotaya dahil edildi. Yöresel Yemek Yarismasinin ilk iki derecesi, BAYÜ Ses Yarismasinin ilk üç derecesi, 100. Yil Cumhuriyet Kosusunun kadinlar ve erkekler kategorilerinde ilk iki dereceleri olmak üzere toplam 9 ögrenci kotasi, 15. yil kurulus etkinliklerinden seçildi. Son 6 ögrenci ise, etkinlikler süresince her gün gerçeklesen sosyal medya çekilislerinin kazananlari olarak kotaya girdi.
Kaynak: İHA