Erbakan Açiklamasi 'Amerika'nin Incirlik'teki Askeri Üssünü Kapatalim'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “Bu zulme açikça destek veren Amerikan yönetiminin burada Incirlik’teki askeri üssünü kapatalim. En azindan zulme karsi bir durus sergileyip adim atmis olalim” dedi.

Erbakan Açiklamasi 'Amerika'nin Incirlik'teki Askeri Üssünü Kapatalim'
Partisinin düzenlenen programi nedeniyle depremin merkez üssü Kahramanmaras’a gelen Erbakan, sehirde bulunan Samsun Çarsisi esnaflarini ziyaret etti. Esnaf ziyareti sonrasi partililerle bulusan Erbakan, “Bugün Kahramanmaras halkinin nasil bir Islam kardesligi ve ümmet bilincine sahip oldugunu arkadaslarimiz ile beraber müsahade ettik. Kendileri daha birkaç ay önce yakinlarini, ailelerini kaybetti. Kahramanmaras adeta yerle bir oldu en büyük acilari daha birkaç ay önce yasadilar. Ama bugün diyorlar ki, ‘Biz bütün acilarimizi unuttuk suanda Gazze’deki acilarimizi unuttuk, o bombalanan kadinlar ve çocuklara agliyoruz’ diyorlar” dedi.

Adana ve Malatya’daki Amerikan üslerinin kapatilmasi gerektigini ifade eden Erbakan, “Bir taraf açik bir sekilde göz göre göre isgalci iken, bir tarafta gerçek ev sahibi iken biz ne yapalim kendi aranizda halledin ateskes yapin biz taraf olamayiz diyemeyiz. Bizim ecdadimiz asirlar boyunca mazlumun yaninda taraf oldu. En azindan su dogalgazi ve petrolü, su zulme destek olan Amerika’ya ve batili ülkelere satmayi Müslüman ülkeler durdursun. Allah petrolün üçte ikisini, dogalgazin yaridan fazlasini Müslüman ülkelere verdi. En azindan su petrolün ve dogalgazin vanasini kisalim. Bu zulme açikça destek veren Amerikan yönetiminin burada Incirlik’teki askeri üssünü kapatalim. En azindan zulme karsi bir durus sergileyip adim atmis olalim. Israil’i Iran’in füzelerine karsi korumak üzere Malatya’da Kürecik’te kurulmus olan radar üssü var. neden Malatya’ya kurulmus Israil’e kursunlar. Israil’e kurarlarsa menzili yetmiyor. Iran’dan ateslenen füzeyi atesledigi anda atesledigi anda algilamasi için Iran’a daha yakin bir noktada olmasi lazim. Bu katil Siyonist Israil rejimini korumak bize mi kaldi Allah askina. Kapatalim su Kürecik radar üssünü” ifadelerini kullandi.

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun savas suçu isledigi ve tutuklanmasi gerektigini ifade eden Erbakan, “Islam ülkelerinde ve pek çok Müslüman ülkede Amerika’nin askeri üsleri var ve bu askeri üsleri kapatalim. Biz de Erbakan hocamiz gibi, ‘Kuvvet ve kudret sahibi Amerika degil, cenabi Allah’tir deyip adim atalim. Tabi Türkiye öncülügünde bu Israil ve Amerika mallarinin boykot edilmesi, Netanyahu’nun adalet divaninda yargilanmasi için gerekli baskinin olusturulmasi. Netanyahu hakkinda tutuklama karari çikarilmasi için gerekli girisimlerin yapilmasi ve Ukrayna’dan dolayi Putin’e bunu uluslararasi toplum yapti. Netanyahu burada apaçik Ukrayna’nin yüz misli büyük bir suç isleyip katliam yapiyor. Bu tutuklanmayacakta kim tutuklanacak. Bu yargilanmayacakta kim yargilanacak” diye konustu.

Israil saflarinda savasan Israil ve Türkiye Cumhuriyeti çifte vatandaslarin tespit edilmesi ve yargilanmasi gerektigini de söyleyen Erbakan, “Amerika ve Israil firmalarinin Müslüman ülkelerinde devletle yapmis oldugu kontratlarin iptal edilmesi anlasmalarin fes edilmesi. Israil ordusunda suanda görev yapan hem Türkiye Cumhuriyeti, hem de Israil vatandasi olan kimselerin tespit edilmesi ve bunlar hakkinda Türkiye’de insanliga karsi suç islemekten dava açilmasi. Bunlari disisleri bakanligimiz ve istihbarat baskanligimiz ve büyükelçiligimiz çok kolaylikla tespit edebilir. Somut adimlarin atilmasi lazim. Merhum liderimizi aniyoruz, ‘Siyonizm laftan anlamaz, yaptirimdan anlar, güçten anlar’ diyor. 75 senelik Israil tarihi bu sözün ne kadar dogru söz oldugunu bize gösteriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA