Biden Açiklamasi 'Refah Sinir Kapisi'ndan 24 Ile 48 Saat Içinde 20 Kamyonun Geçecegine Inaniyorum'

ABD Baskani Joe Biden, Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ve Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel ile yaptigi görüsmede, “Refah sinir Kapisi’ndan 24 ila 48 saat içinde ilk 20 kamyonun geçecegine inaniyorum” dedi.

Israil-Hamas çatismalarinda 14’üncü gün biterken, Gazze Seridi’ndeki insani kriz gün geçtikçe büyüyor. Israil’in Gazze Seridi’ne verilen yakit, elektrik ve suyu kesmesi, ardindan bölgeye gönderilmek istenen insani yardimlari engellemesi ise Filistinliler için durumu daha da zorlastiriyor. Insani yardimlarin Gazze Seridi’ne ulastirilmasi için Misir’daki Refah Sinir Kapisi’nin açilmasi beklenirken, ABD Baskani Joe Biden, Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ve Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel ile Beyaz Saray’da gerçeklestirecegi toplanti öncesinde açiklamalarda bulundu. Biden, “Israilli yetkililerden ve Misir Cumhurbaskani’ndan geçisin açik olacagina dair taahhüt aldim” dedi.

Sinira giden yolun kötü durumda oldugunu ve asfaltlanmasi gerektigini belirten Biden, “Refah Sinir Kapisi’ndan 24 ile 48 saat içinde 20 kamyonun geçecegine inaniyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA