Eczacibasi Vitra Bozüyük'e Gömme Rezervuarlar Tesisini Kurdu

Eczacibasi VitrA Bozüyük’te bulunan üretim tesisine ek olarak gömme rezervuarlar tesisini kurdu. Sürdürebilirligin ve firsat esitligine öncelik verilen tesis, tüm asamalari tamamlandiginda toplamda 76,5 milyon euroluk yatirima ulasacak.

Eczacibasi Vitra Bozüyük'e Gömme Rezervuarlar Tesisini Kurdu


Eczacibasi Yapi Gereçleri’nin yeni tesisleri, düzenlenen törenle açildi. Üretim, istihdam ve ihracat açisindan saglayacagi katkilarin yani sira, sektöründe teknoloji ve sürdürülebilirlik açisindan da önemli bir örnek olusturan tesislerin açilis törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Bilecik Valisi Sefik Aygöl, Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu’nun yani sira Eczacibasi Holding Yönetim Kurulu Baskani Bülent Eczacibasi, Eczacibasi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Eczacibasi, Eczacibasi Toplulugu Grup CEO’su Atalay Gümrah, Eczacibasi Yapi Gereçleri CEO’su Özgen Özkan, Eczacibasi Toplulugu çalisanlari ve davetliler katildi.



Bozüyük’teki VitrA Üretim Kampüsü’nde hayata geçirilen besinci seramik saglik gereçleri isletmesi ve yeni gömme rezervuar üretim tesisi yatirimlarinin tüm asamalari tamamlandiginda, toplam yatirim tutari 76,5 milyon euroyu bulacak. Eczacibasi Yapi Gereçleri, söz konusu iki yeni yatirimla artan talebi karsilamayi, pazari büyütmek için gerekli kapasiteyi olusturmak, verimliligini yükseltmeyi ve yenilenebilir enerji kaynaklarindan daha fazla yararlanmayi hedefliyor. Yeni yatirimlarin en önemli özelliklerinden biri ise kadin istihdamini artirarak toplumsal cinsiyet esitligine katkida bulunmasi. Üretim sektöründe daha fazla kadin istihdaminin tesvik edilmesi için tasarlanan ergonomik tezgahlar ve fabrikanin genelindeki otomasyon sayesinde, sahada daha fazla kadin çalisan bulunacak. Istihdamda yüzde 50 kadin, yüzde 50 erkek oraniyla tam esitligi korumak hedeflenirken, bu hedef, Bilecik Valiligi ve Bozüyük Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle kadinlar için düzenlenen okuma-yazma seferberligiyle de desteklenecek.

Üretim kapasitesi artti

Yeni tesisin ilk fazinin tamamlanmasiyla VitrA markali seramik saglik gereçlerindeki yillik üretim kapasitesini 6,7 milyon adete çikaran Eczacibasi Yapi Gereçleri’nde, daha önce Artema armatür fabrikasinin içinde gerçeklestirilen gömme rezervuar üretimindeki kapasite ise, yeni tesisle birlikte yilda 2 milyon adete yükseldi.

Yeni yatirimlarla birlikte Bilecik Bozüyük’teki üretim kampüsünün toplam alani yaklasik yüzde 50 büyüyerek, 275 bini kapali toplam 469 bin metrekareye ulasti. Yeni yatirimlarla kurulusun Bozüyük’teki çalisan sayisi 3 bin 664’e yükselirken, küresel isgücü ise 5 bin 392 kisi oldu.

“Sürdürülebilirlik ilkesi, is modelimizin kalbinde”

Eczacibasi Yapi Gereçleri’nin yeni tesislerinin açilisini gerçeklestirmekten büyük mutluluk duyduklarini belirten Eczacibasi Holding Yönetim Kurulu Baskani Bülent Eczacibasi, “Toplulugumuzun en büyük faaliyet alanini olusturan yapi ürünleri, ülkemizin toplam seramik saglik gereçleri ihracatinin yüzde 50’sinden fazlasini gerçeklestiriyor. Toplam 76,5 milyon euroya ulasacak yatirimla hayata geçirdigimiz yeni üretim tesislerimizde, en son teknolojilerden faydalanarak, yapay zekayi kullanarak üretim yapiyor, hammaddeden nihai ürüne kadar uçtan uça otomasyondan faydalaniyoruz. Sürdürülebilirlik ilkesini is modelinin kalbinde tutan kurulusumuz, tasarimdan üretime, tedarik zincirinden son kullanici deneyimine kadar bu ilkeyi benimsiyor” seklinde konustu.



“Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelisimine önemli katkilarda bulunmaya devam edecegiz”

Üretimde gerekli olan enerjiyi, yenilenebilir kaynaklardan elde etmek hedefiyle, VitrA Üretim Kampüsü‘ne bu yil günes enerjisi santrali kurduklarini vurgulyan Eczacibasi, “Ayni zamanda 2022 yilinda, I-REC sertifikali yesil elektrik satin almaya baslayarak üretimde elektrik kaynakli karbon emisyonlarini sifirladik. Diger kuruluslarimiza da ilham veren bu projeyle yenilenebilir enerji yatirimlarimizi hizlandirdik. VitrA bu uygulamalari ile sektördeki öncülügünü yalnizca ürün kalitesiyle degil, ayni zamanda yarisi erkek, yarisi kadin üretim tesisi çalisanlarimizla, firsat esitligi konularindaki duyarliligiyla da kanitliyor. Kurulusumuz Eczacibasi Toplulugu’nun çagdas, kaliteli ve saglikli bir gelecegin öncüsü olma hedefiyle büyürken, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelisimine önemli katkilarda bulunmaya devam edecek“ diye konustu.



“Avrupa’nin yeni talep büyümesine haziriz”

Teknoloji ile insan gücünü dengeleyen, dünyanin gelecegini düsünen yatirimlarla, firsat esitliginin de önünü açtiklarinin altini çizen Eczacibasi Yapi Gereçleri CEO’su Özgen Özkan, “Bozüyük’te 4’üncü SSG isletmesinin 2‘inci fazini 2019’da açtik. Henüz 4 yil dolmadan 5’inci isletmemizin açilisini yapiyoruz. Kazandiklarimizi yatirima dönüstürerek büyüyoruz. Pek çok farkli etken yüzünden temposunu kaybeden Avrupa pazarlari yeniden büyüme trendine girdiginde olusacak talebi öncelikli olarak karsilamak için simdiden haziriz. Seramik saglik gereçlerinde 6,7 milyon adet üretim kapasitesine ulastik. Böylece Avrupa’daki en büyük 4‘üncü üretici konumuna yükseldik. 5’inci SSG isletmesinin yani sira, armatür fabrikasinin içindeki gömme rezervuar üretimini de yeni kurduk. Yillik kapasitemizi de 2 milyon adede çikardik. Bu dogrultuda armatür fabrikamizda baslattigimiz ve 2024 sonunda tamamlanacak teknoloji yatirimi tamamlandiginda da armatür kapasitemiz yüzde 50 artacak“ dedi.

Kaynak: İHA