Bursa Aydinlar Ocagi Baskani Çakirel Açiklamasi 'Filistinli Kardeslerimiz Yalniz Degildir'

Bursa Aydinlar Ocagi Baskani Ali Seydi Çakirel, Filistin’de yasananlara dair bir açiklama yaparak “Filistinli kardeslerimiz yalniz degildir, çaresiz degildir. Türk Milleti bütün varligi ve destegiyle yanlarindadir” dedi.

Bursa Aydinlar Ocagi Baskani Çakirel Açiklamasi 'Filistinli Kardeslerimiz Yalniz Degildir'
Bursa Aydinlar Ocagi Baskani Ali Seydi Çakirel, Filistin’de yasanan katliamlara dair yazili bir açiklama yapti. Çakirel, “Ingilizler tarafindan isgal edildigi 1917 yilina kadar 400 yildan fazla bir süre Devleti Âliyye’nin hâkimiyeti altinda adalet, hakkaniyet, sefkat, hosgörü ve huzurla yönetilen Filistin’de o günden beri kan ve gözyasi dinmiyor. O gün bu gündür Mescid-i Aksa hüzünlü, Kubbetü’s Sahra mahzun, Filistinli kardeslerimiz zulmün altinda kimsesiz ve gariptir. Ehli Salibin ve siyonist katil sürüleri hep birlikte; suçsuz, günahsiz insanlari katletmekte Hitler’e rahmet okutan bir alçaklikla, kudurmus kuduz köpek sürüsü halinde Müslümanlara saldirmakta, soykirim yapmaktadir” dedi.

“Gazze’de insanlik degerleri, insan hak ve hukuku sukut etmis, felç edilmis, vurgun yemis, yagma edilmistir. Gazze’de çocuklar, kundaktaki bebekler, yaslilar, kadinlar, tüm sivil ve masumlar kursunlarin, bombalarin, ilkel barbar katillerin canli hedefidir. Israil hunhar saldirilarina hiz kesmeden devam etmektedir. Bebeklerin agzinda; emzik degil yara izi, süt degil kan lekesi vardir” diyerek sözlerini sürdüren Çakirel, “Israil; dünyanin gözü önünde pervasizca savas suçu kabul edilen beyaz fosfor bombasi kullanmaktadir. Ablukaya alinan, adeta toplama kampina dönen Gazze’de dökülen kanlardan, islenen cinayetlerden, yikilan binalardan ve gasp edilen haklardan baska bir sey kalmamistir. Ne hazin ne yürek burkan bir gerçektir ki, insanligin gözü önünde toplu katliam yapilmaktadir. Sözde medeni ülkeler sirayla Israil’in arkasinda toplanmis, Avrupa ülkeleri Filistin lehine yapilan hakli ve masum gösterileri dahi yasaklamislardir” diye konustu.

Gazze’de yasayanlarin aç ve ates altinda oldugunu dile getiren Çakirel, “Yüzbinlerce Gazzeli kuzeyden güneye, yani Misir’a dogru sürülmektedir. Gazze’de; elektrik, su, enerji ve iletisim hatlari kesilmis, sivillere hava saldirisi ve sürekli bombardiman ortaligi harabeye çevirmistir.Sehir karanliktadir, içecek, yiyecek, giyecek, ilaç gibi temel ve insani ihtiyaç maddelerinin karsilanmasi bugünkü sartlarda çok zordur. Israil’i ziyaret eden ABD Disisleri Bakaninin ‘Ben bugün sadece Disisleri Bakani olarak degil, bir Yahudi olarak da buradayim’ demesi insanlik tarihine igrenç bir kara leke olarak geçmistir. Israil saldirilarina derhal son vermelidir. Iki devletli, 1967 sinirlari esas alan, toprak bütünlügü ve baskenti Kudüs olan bir Filistin çözüm için tek seçenektir. Filistinli kardeslerimiz yalniz degildir, çaresiz degildir. Türk milleti bütün varligi ve destegiyle yanlarindadir, onlari Kerbela’da ki Hüseyin’in yalnizligina terk etmeyecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA